EK U25: Jeanine Nieuwenhuis klaart de gouden klus

EK U25: Jeanine Nieuwenhuis klaart de gouden klus

29 juli 2019 11:02 Uit Door KNHS
Deel dit met je vrienden

🔴 San Giovanni
Jeanine Nieuwenhuis heeft op het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar de gouden kürmedaille binnengesleept. De 24-jarige amazone was in alle proeven onverslaanbaar en liet met 77,67% ook in de kür op muziek de hoogste punten noteren.

,,Het was niet mijn beste proef van de week”, vertelt Nieuwenhuis, die twee gouden en een zilveren teammedaille mee terugneemt naar Zeeland. ,,In alle andere proeven zat geen misser, in de kür gingen de wissels om de twee in de mist. TC Athene stond er weer fantastisch aan en die kür is gewoon heel fijn om op te rijden.” 

,,Van tevoren was ik heel gefocust. In het kampioenschap heb ik veel stress gehad van het wachten op de uitslagen. Na de individuele proef moest ik lang wachten totdat duidelijk was dat ik nog steeds bovenaan stond. Ik heb echt zenuwen gehad deze week.” 

Met haar 24 jaar mag de Zeeuwse amazone nog een jaar meerijden in deze categorie. Ze is al een keer in de Grand Prix bij de senioren gestart, maar heeft nog geen idee wat het komende jaar gaat brengen. ,,Ik heb een planning tot dit EK gemaakt. We hebben het hier gevierd met taart. We gaan zo naar huis om het goed te vieren en dan krijgt TC Athene even vakantie en dan zien we wat we doen. We hebben veel mogelijkheden”, aldus het lid van het KNHS Talententeam.

🔴 Stegen.net | KNHS

Uitslag EK U-25, finale Kür op Muziek
GOUD Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke), TC Athene, 77.670%
ZILVER Bianca Nowag (Dui), Sir Hohenstein, 74.455%
BRONS Josefine Hoffmann (Den), Hoennerups Driver, 73.885%
9. Carlljn Huberts (Beers,NB), Watoeshi, 71.655%
Denise Nekeman (Hasselt), Boston STH, opgave