Samantha Bos geniet met haar jonge paarden op CH De Wolden

Samantha Bos geniet met haar jonge paarden op CH De Wolden

26 juli 2019 19:52 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

🔴 Veeningen
Samantha Bos maakte vrijdag bij het CH De Wolden indruk in de wedstrijd voor 5-jarige paarden. De amazone uit het naburige Zuidwolde pakte daarin een prima vierde plaats met Jarino (v. Fernando H). De Belgische Charlotte Philippe won dit parcours, zij was later op de dag ook winnaar in het twee fasen 1.35.

Samantha Bos is alle dagen actief op CH de Wolden. Een aantal paarden dat ze op stal heeft staan, heeft ze meegenomen naar het concours. ,,Het zijn jonge paarden die in opleiding zijn. Zelf rijd ik er drie en een Amerikaanse die nu bij mij verblijft, Lauren Michaels, rijdt er twee. Het zijn paarden van andere eigenaren, zelf heb ik deze dagen geen eigen paard mee”, aldus Bos, die afgelopen donderdag derde werd in de Catering Van ’t Hooge Prijs en vijfde in de Brink Stables Prijs.

Samantha Bos Jarino
Samantha Bos in actie met Jarino, waarmee ze vierde werd in de wedstrijd voor 5-jarigen.
📸 Jeroen Spoolder | Spoolder.net

Ook verleden week was ze met enige regelmaat voorin te vinden. Zaterdag werd ze nog derde in één van de rubrieken. Op de vraag of ze tevreden is met haar optredens in CH de Wolden, antwoordt de amazone uit Zuidwolde: ,,Eigenlijk heb ik niet te klagen. Alleen een overwinning ontbreekt nog”, zegt ze lachend.

Het concoursterrein is vijf minuten bij haar eigen stal vandaan. ,,Eigenlijk om de hoek. CH de Wolden is een concours waar ik ieder jaar opnieuw naar uitkijk. Prachtig om hier te rijden. Zelf rij ik niet zoveel internationale wedstrijden, dus het is geweldig om zo’n internationaal concours vlak bij te hebben.”

Hoewel ze zaterdag nog het Championat of Veeningen rijdt, een pittige wedstrijd over 1.45 m., heeft ze geen paard dat nu al rijp is voor de Grote Prijs. ,,Meestal leid ik jonge paarden op en wanneer ze op niveau zijn, worden ze verkocht. Dat weet je gewoon. Maar vooralsnog vind ik het hier op CH de Wolden mooi om mee te doen.”

Emile Karim Fares uit Veeningen was vrijdagochtend de beste in de Bork Sloopwerken Prijs, terwijl Anoek van der Pluijm zegevierde in de Kloeze Staalbouw Prijs. Hessel Hoekstra uit Lelystad heeft zich weten te verzekeren van de eerste plek in de Handelshuis Schuttert Prijs.

🔴 Stegen.net | Persbericht CH De Wolden

Deel dit bericht