Dutch Eventing Stables gaat ook paarden veilen

Dutch Eventing Stables gaat ook paarden veilen

23 augustus 2019 17:55 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Putten
STEGEN.NET | Persbericht

De Nationale Veulenkeuring Eventing op 12 september in Putten is de opmaat naar de veiling van eventing-paarden. In oktober worden online naar schatting 20 paarden geveild: 10 embryo’s en veulens en 10 gereden paarden van 3of 4 jaar oud die getraind worden door Janneke Boonzaaijer en Renske Kroeze. Aanmelden kan nog in beide categorieën.

Sinadja VM (Contendro I x Roven xx) was in 2018 het duurste veulen.
📸 Eventing Photo

In 2018 is het initiatief van de Dutch Eventing Stables voor een online veiling van eventingpaarden gestart met alleen veulens. Toen werd 70% verkocht en het duurste veulen werd Sinadja VM (Contendro I x Roven xx) van Vincent Martens uit het Belgische Tielt, die hij fokte uit de lijn van Bollvorm’s Chablis, het 1m60-springpaard van Roelof Bril.

,,Daaruit blijkt dat er veel vraag is naar iets specifieks dat zowel van vaders- als moederszijde past. Vanuit dat succes en vanuit de behoefte die we in de markt zien, gaan we nu in oktober de veiling langzaam uitbouwen,” vertelt initiatiefnemer René van der Leest.

,,We gaan nu ook goede jonge eventingpaarden veilen. Die paarden worden vanaf half september getraind en getest door Janneke Boonzaaijer en Renske Kroeze in Renswoude. Dan weten we zeker dat het fijne eventingpaarden zijn met veel kwaliteit die we in de veiling brengen.”

De online veiling wordt georganiseerd in samenwerking met ET Auction van Valentijn en Christophe de Brabander, Tom Reygaerts en Tom van den Broeck.

Van der Leest: ,,Zij hebben de ervaring en de internationale contacten voor de afzet. Daarnaast gaan we veel promotie voor de veiling maken in Varsseveld, Boekelo, Waregem en Lion d’Angers. Het blijkt dat er vraag is naar veulens en jonge paarden uit goede sportstammen, liefst met bewezen eventing-prestaties. De handelaren bevestigen dat ook, een aantal levert ook enkele paarden aan, tenminste, als ze hun woord houden. Maar aanmelding staat voor iedereen open die vindt dat ie een goed veulen of een talentvol eventingpaard heeft. We gaan dit jaar voor een totaal van 20 kwaliteitspaarden.”

Aanmelden van embryo’s, veulens en 3- en 4-jarige gereden paarden kan via info@dutcheventinstables.nl. De organisatie wil alle veilingpaarden vanaf 1 oktober online hebben. Direct na het WK voor eventing jonge paarden in het Franse Lion d’ Angers (van 17 t/m 20 oktober) starten de biedingen. Waarschijnlijk duurt de totale online veiling een week.