Evi van Rooij en Renee Hazeleger grijpen titels op Hippiade pony’s

Share
  • 25 augustus 2019 09:58

door: redactie, 25 augustus 2019 09:58

Ermelo
STEGEN.NET | KNHS

Evi van Rooij (Z2-dressuur) en Renee Hazeleger (ZZ-springen) eisten bij de Hippiade voor pony’s de zwaarste titels op. Op het zonovergoten kampioenschap van de KNHS werd om heel veel titels gestreden. Het werd een geweldig sportief feest voor de deelnemers en hun grote aanhang.

De finalisten die zich via de regiokampioenschappen hadden geplaatst voor de Hippiade werden vaak luidkeels aangemoedigd. Nieuw dit jaar was dat alle dressuurkampioen werden verwacht bij Medalplaza voor de huldigingen, compleet met podium, kinderbubbels en paardenidool Jesse Drent. Onder luid applaus van vrienden, familie en alle aanwezigen namen de dressuurruiters hun medaille, rozet en staatsiedeken in ontvangst.

In de Z2-dressuur cat. D/E trok Evi van Rooij de lijn prachtig door na haar teamzilver op het EK. ,,Het scheelde maar heel weinig”, zegt de winnares van de koningsklasse met haar pony King Stayershof’s Jango. ,,Over het drafgedeelte was ik heel tevreden. De galoptour kon wat beter, vond ik. Een jurylid had mij heel hoog, waardoor ik net won. Ik heb al veel titels gewonnen. Ik wist dat het vandaag een echt sterke rubriek zou worden. Ik had niet verwacht te winnen. Samen met Floor, Robin en Mickey heb ik zilver behaald op het EK met het team. Individueel was ik achtste. Dit is dan wel een mooie bekroning van het jaar.”

In het Z1 D/E was de titel voor Jolien Felix uit Hasselt met Golden Challenge. ,,De mensen, het applaus, het was heel mooi om mee te maken”, verteltze na de huldiging op Medalplaza. De winnares van de tweede proef Z1-DE kreeg 69,118% van de juryleden voor haar verrichting met Golden Challenge. Gwen Troquet was de beste in het Z1/Z2 cat. C. Volgens Gwen was haar pony Zandberg’s Diva Izebel vandaag ‘on fire’.

Springen

Renee Hazeleger was de enige die in het ZZ-DE beide manches foutloos bleef. Daarmee was het goud in de hoogste springklasse voor de leerlinge van Tom Olsmeijer. Hoe speelde Renee dit klaar? ,,Ik heb hier hard voor getraind en hard en veel geoefend met Panfu van de Bisschop. Hij was best wel stout. Hij bokte altijd in het parcours, maar dat doet hij gelukkig niet meer. We hebben heel veel dressuur gereden om de controle te verbeteren. Springen is het probleem niet.”

Ze voegt er snel aan toe: ,,Hij is super lief, geeft kusjes op commando. Hij doet alles wat ik van hem vraag.” Tweede in het kampioenschap werd Liz Meenhuis, die met Orlando wel sneller reed, maar een foutje kreeg.

Britt Driessen (15) was lest best in de driekoppige barrage om de Harcour-prijs in de klasse Z-DE. ,,Mijn vader zei dat ik de laatste lijn niet eens binnendoor hoefde te rijden. Mijn pony Denzel is al snel van zichzelf. Milan was volgens hem niet eens zo snel.” Daarmee troefde de Limburgse VMBO-T Milan Morssinkhof met Elle Birken en Nick Nanning met Bugatti af.

Het was al vroeg gezellig druk op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. En dat was maar goed ook, want in alle vroegte werd op de Hippiade Pony’s de eerste kampioen springen gehuldigd. De eer was aan Lex Gijsen die met zijn pony Hopstein Diamond de klasse Z cat. C op zijn naam schreef.

Belangrijkste uitslagen Hippiade 2019

Harcour prijs | klasse ZZ categorie D/E 1. Renee Hazeleger (PC Voorwaarts, Essen) – Panfu van de Bisschop, 0/0/71.05 sec. 2. Liz Meenhuis (PCde Rossruiters, Rossum Ov.) – Orlando, 4/0/66.69 sec. 3. Siebe Leemans (PC de Drie Beerzen, Oost West en Middelbeers) – Orchid´s Lonette, 4/0/67.57 sec. Harcour prijs | klasse Z categorie D/E 1. Britt Driessen (PC St. Joris, Beesel) – Denzel, 0/0/0/31.86 sec. 2. Milan Morssinkhof (PC de Trippelaartjes, Hierden) – Elle Birken, 0/0/0/34.42 sec. 3. Nick Nanning (PC de Heideruiters, Ommen) – Bugatti, 0/0/4/48.32 sec. Harcour prijs | klasse Z categorie C 1. Lex Gijsen (PC Eendracht Pey, Pey) – Hopstein Diamond, 4/0/35.84 sec. 2. Nina van Bladel (PC Wouw Vooruit , Wouw) – Nina´s Hoeve Minstral, 4/0/36.69 sec. 3. Maud Agterberg (PC De Brederoderuiters, Vianen) – Top Quality Girl, 4/0/42.35 Dressuur klasse Z2 cat. D/E 1. Evi van Rooij (St. Jacobus, Den Dungen) – King Stayerhof’s Jango, 73,889% + 76,000% 2. Lara van Nek (Putsche Ruiters, Bernisse) – Baumann’s Despino, 76.068% + 75,958% 3. Floor van der Kuijl (Hummelo, Bronckhorst) – Champ of Daily, 73.675% + 75,958% Dressuur klasse Z1 cat. D/E 1. Jolien Felix (Hasselt) – Golden Challenge, 69,118% 2. Rowena Weggelaar (Grensruiters, Roermond) – Orchid’s Erno, 68,971% 3. Zara van der Werff (Kwintoruiters, Nijefurd), 68,627% Dressuur klasse Z1/Z2 cat. C 1. Gwen Troquet (Blauwe Steen, Wijnandsrade) – Zandberg’s Diva Izebel, 68,632% 2. Jill van Hooff (Duinrakkertjes, Drunen), 65,196% 3. Esmee Boers (Nieuw-Vennep) – Roosendaal’s Miracle, 65,000%

Bron: KNHS