Isabell Werth voert Duits podium aan op EK-dressuur, Edward Gal zesde

  • 24 augustus 2019 23:23
door: redactie, 24 augustus 2019 23:23

Rotterdam
STEGEN.NET | KNHS

Een compleet Duits podium bij het EK-dressuur in Rotterdam. Isabell Werth won in de kür zoals verwacht goud, haar landgenoten Dorothee Schneider en Jessica von Bredow-Wendel volgden met zilver en brons. Edward Gal werd zesde.

Goud voor Isabell Werth (midden), zilver voor Dorothee Schneider (links) en brons voor Jessica von Bredow-Werndl (rechts).
📸 Jacob Melissen

Edward Gal zette met Glock’s Zonik N.O.P. een hele knappe proef neer. Zijn nieuwe kür leverde een ovationeel applaus op, maar de punten bleven een beetje achter.

De voorbereiding van Edward Gal was verre van optimaal. Zijn hengst had vooral aandacht voor de merrie van de Zweedse ruiter Patrik Kittel en was slecht bij de les te houden.

Edward Gal en Glock’s Zonik tijdens de kür op het EK.
📸 Jacob Melissen

Gal: ,,Het ging goed, maar het kan nog beter. Ik moest er nu teveel aan doen om zijn aandacht bij me te houden en de focus te krijgen. Samen met een nieuwe kür was dat best pittig.”

,,Terugkijkend op het EK kunnen we denk ik tevreden zijn. We hadden gehoopt op brons met het team en dat werd zilver, dus dat is mooi. Individueel hebben we geen plak, maar we kunnen nog heel veel beter en we hebben nog een jaar om te oefenen voor Tokio”, vertelt Gal gedreven.

Minderhoud negende

Hans Peter Minderhoud, die als negende eindigde in de kür, kijkt ook tevreden terug op het kampioenschap ,,Ik was van te voren bang dat mijn paard deze laatste dag misschien iets minder zou zijn na deze drukke week. Zeker nu het ook nog eens zo warm werd.Maar hij bleef er super aan trekken door de hele proef. Zeker het eerste stuk met piaffe en passage ging heel fijn en hij sprong makkelijk door de pirouettes. Hij liep gewoon heel makkelijk van begin tot eind de proef door. Het wordt allemaal steeds stabieler.”

Isabell Werth Bella Rose EK Rotterdam
Goud in de kür op het EK Rotterdam voor Isabell Werth en Bella Rose.
📸 Jacob Melissen

Het podium van de kür bij dit EK was volledig Duits. Isabell Werth kreeg een score van 90,875% met de imponerende Bella Rose. Deze gouden plak betekende de twintigste Europese titel in haar glanzende loopbaan. Dorothee Schneider won met Showtime zilver met een percentage van 90,561%. Het EK-brons was voor Jessica von Bredow-Werndl die met TSF Dalera BB een totaal van 89,107% scoorde.

Uitslag EK-dressuur 2019 kür op muziek
goud: Isabell Werth, Bella Rose, 90,875%
zilver: Dorothee Schneider, Showtime FRH, 90,561%
brons: Jessica von Bredow-Werndl, TSF Dalera BB, 89,107%
6. Edward Gal, Glock’s Zonik N.O.P., 84,271%
9. Hans-Peter Minderhoud, Glock’s Dream Boy N.O.P., 81,546%