Rob Schipper de beste bij 20e editie Schröder Masterclass

Share
  • 14 augustus 2019 14:39

door: redactie, 14 augustus 2019 14:39

Tubbergen
STEGEN.NET | Persbericht

Rob Schipper won dinsdagavond de jubileumeditie van de Schröder Masterclass. De ruiter uit Boekelo was met zijn paard Femke de snelste in het veld met 17 deelnemers.

Schipper is al vele jaren trouwe deelnemer van de Schröder Masterclass en werd zo in 2009 al eens tweede. Des te mooier is de winst tien jaar later, tijdens de jubileumeditie. Als derde starter in de barrage werd er gestreden voor iedere seconde, maar uiteindelijk bleek Rob zijn Femke de allersnelste.

Rob Schipper en Femke tijdens hun winnende rit bij de Schröder Masterclass.
📸 Schröder Masterclass

De enige ruiters die bij de tijd van Rob Schipper in de buurt kwamen waren Sander Geerink met Freestyler en Maud Wiefferink met Agono. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

De jubileumeditie stond in het teken van een weerzien met oude bekenden. Zo hadden Pieter Jan Berkers (winnaar 2008) en Wim Schröder (winnaar 2012) de rijlaarzen weer tevoorschijn gehaald om te laten zien dat ze het nog niet verleerd waren.

Helaas viel voor Berkers het doek in de een-na- laatste ronde en viel er een balk in het zand tijdens de barragerit van Wim Schröder. Drievoudig winnaar (2015, 2016 en 2017) Eric ten Cate, de ultieme favoriet voor de eindwinst, zat het in de barrage niet mee. Ondanks zijn razendsnelle tijd liet Blue Sky twee keer de balken uit de lepels vallen.