archief
contact
+31 6 53239630

Springruiter Steven Veldhuis slaat dubbelslag op Hippiade

📌 Ermelo
📝 STEGEN.NET | KNHS

Steven Veldhuis uit Haaksbergen wist bij de Hippiade een dubbelslag te slaan. De Twentse ruiter werd kampioen in het ZZ en in de klasse Z. Lennard de Boer werd in het Z reservekampioen. Elisah Aarts van de Friese Tjongeruiters eindigde in het ZZ als tweede.

Steven Veldhuis kwam na zijn winnende rit in het ZZ met Gammon R.A.G. (v. Zirocco Blue VDL) lachend de baan uit. ,,Het doet altijd wat met je als je kampioen wordt.”

Veldhuis was de overtuigende winnaar in de koningsklasse van de basissport. In de barrage was de 48-jarige ruiter met de schimmelmerrie Gammon R.A.G. ruim twee seconden sneller dan Elisah Aarts met Gouvernante VDL (Bacardi VDL x Stakkato).

De Friese kampioene, stalamazone bij Eelke Bruinsma, beleeft met Gouvernante VDL een prachtig seizoen. Vorig jaar werd de amazone uit Rutten met Egane nog kampioen op de Hippiade in het ZZ.

Steven Veldhuis won op de tropische Hippiade ook de klasse Z, nu in het zadel van Grandia’s Elima. In de spannende barrage moest Lennard de Boer uit De Wijk maar een fractie toegeven. De Drents Z-kampioen werd met Hercules tweede. Veldhuis complimenteerde zijn paard. ,,Wat een lekker beest! Ik heel blij met haar ontwikkeling. Ze heeft ook echt een super instelling.”

In de klasse M bemachtigden 14 van de 52 deelnemers een barrageticket. In het slotstuk werd er flink gestreden om de winst in de 1.20m rubriek, waarbij Limburger John Driessen met de 11-jarige Cupido als winnaar uit de bus kwam. ,,Je hoopt natuurlijk wel dat je een medaille wint, maar ik had het zeker niet verwacht”, reageert de winnaar.

Op de tweede dag van de Hippiade kreeg Caron Kommers (57) als eerste de gouden medaille omgehangen in de klasse L springen. In een lange zenuwslopende barrage van maar liefst 35 deelnemers reed Caron met Durore als Ă©Ă©n van de eerste combinaties de ring in en tot zijn eigen verbazing bleef zijn snelle foutloze ronde tot het einde staan.


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel