Dressuurteam Zuid-Afrika voldoet in Exloo aan kwalificatie voor OS Tokio

Share
  • 27 oktober 2019 13:35

door: redactie, 27 oktober 2019 13:35

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Het dressuurteam van Zuid-Afrika heeft zich bij het CDI Exloo voorlopig gekwalificeerd voor de Olympische spelen van 2020 in Tokio. De equipe zette vrijdagavond in de Grand Prix een voldoende resultaat neer.

Tanya Seymour Romaneur
Tanya Seymour uit Zuid-Afrika met Ramoneur tijdens CDI Exloo.
📸 Steven Stegen

Voor Zuid-Afrika kwamen Tanya Seymour, Laurienne Dittmann, Gretha Ferreira en Nicole Smith in de piste van het Hippisch Centrum Exloo. Alle vier hebben trouwens hun thuisbasis in Europa. Voor Tokyo zijn nu de volgende dressuurteams geplaatst: Australië, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Groot Brittannië, Ierland, gastland Japan, Nederland, Portugal, Zuid-Afrika, Spanje, Russland en de Verenigde Staten. Teams zullen in Tokio bestaan uit drie ruiters.

Tanya Seymour is de meest ervaren amazone van Zuid-Afrika. De 35-jarige amazone, die in de buurt van hert Duitse Vechta woont, eindigde in de Grand Prix als negende. Ze behaalde met haar Oldenburger hengst Ramoneur (v. Rohdiamant) 67,065%. Seymour reed individueel ook al mee op de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Landgenote Nicole Smith en Chi la Rou eindigden in Exloo op plaats 18 (64,913%). Gretha Ferreira en Lavinia werden 21e (63,652%). Laurienne Dittmann en Don Weltino eindigden op plaats 23. Om de plaatsing voor Tokyo definitief te maken moeten Laurienne Dittmann of Nicole Smith voor het einde van dit jaar nog twee keer een score van minimaal 66 procent neerzetten. Seymour en Ferreira hebben al aan deze eis voldaan. Jeanine Nieuwenhuis won vrijdagavond de Grand Prix.