Home » Jolienke Huisman scoort in Exloo bij NIK-competitie
springen

Jolienke Huisman scoort in Exloo bij NIK-competitie

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

In het Hippisch Centrum Exloo is donderdag de NIK-competitie begonnen. De eerste wedstrijd was de klasse B, die glorieus gewonnen werd door de pas 14-jarige Jolienke Huisman en haar paard Bonheur (v. Riverman).

Jolienke Huisman en Bonheur.
📸 Steven Stegen

De NIK-competitie is sinds vorig jaar een nieuwe wedstrijdreeks, waarbij de organisaties in Zwaagwesteinde, Appingedam en Exloo samenwerken. Op die manier ontstaat een officieus Noordelijk kampioenschap, met aantrekkelijk prijzengeld. Exloo heeft nog een extra dimensie, want zaterdag zijn er in de klassen Z en ZZ nog tickets te verdienen voor Jumping Amsterdam.

Het B-parcours leverde donderdag een overwinning op voor Jolienke Huisman. De jonge amazone uit Finsterwolde reed een stijlvolle foutloze ronde en zag dat beloond met 82 punten. Christa Schaaphok werd met Kansas tweede met 81,5 punten.

Voor Jolienke Huisman was het niet de eerste keer dat ze sterk voor de dag kwam in de NIK-competitie. ,,In Zwaagwesteinde hebben we ook gewonnen en bij de wedstrijd in Appingedam werden we derde. Wat mijn geheim is? Ik denk vooral goed trainen. Maar ik heb ook een heel fijn paard”, lachte Huisman, die na haar tijd bij de pony’s afgelopen zomer de overstap maakte naar de paarden.


Deel dit met je vrienden