archief
contact
+31 6 53239630

Global Amateur Tour komt naar CSI Twente in Geesteren

📌 GEESTEREN – Met de Global Amateur Tour (GAT) komt een jong en snel groeiend initiatief naar het CSI Twente op Erve Maathuis in Geesteren, dat hiermee zelfs een Europese primeur noteert. CSI Twente is van 1 tot en met 5 juli.
De hoofdpiste van het CSI Twente in Geesteren.
De hoofdpiste van het CSI Twente in Geesteren.

📌 Geesteren
📝 STEGEN.NET | Persbericht

Met de Global Amateur Tour (GAT) komt een jong en snel groeiend initiatief naar het CSI Twente op Erve Maathuis in Geesteren, dat hiermee zelfs een Europese primeur noteert. CSI Twente is van 1 tot en met 5 juli.

De Global Amateur Tour is in 2018 in het leven geroepen door de Mexicaan Christian LĆ³pez Redetzki (Mexico City), de Braziliaan Alexander Stefan Dattelkremer (SĆ£o Paolo) en de Nieuw-Zeelandse Lucy Olphert (Tauranga).

De tour is opgezet om amateurruiters wereldwijd de gelegenheid te bieden deelgenoot te zijn van internationale topevenementen. Het concept is in eerste instantie uitgerold in Mexico, Braziliƫ, Argentiniƫ, Marokko en Nieuw-Zeeland en breidt nu uit naar Europa.

Het unieke aan de serie is dat de deelnemende ruiters rijden op leasepaarden uit het land waar de wedstrijd plaatsvindt. Hiermee worden grote logistieke, veterinaire en administratieve belemmeringen opgeheven.

De buitenlandse ruiters verblijven circa een week op locatie en krijgen hiermee de kans te acclimatiseren en te trainen met de leasepaarden en hun begeleiders, waardoor interessante (handels)contacten kunnen opbloeien. Tevens maken culturele en toeristische uitstapjes in het gastland deel uit van het concept.

Twaalf landen

Veertig ruiters uit twaalf landen zijn inmiddels aangesloten bij de sociƫteit: Argentiniƫ, Australiƫ, Bolivia, Braziliƫ, Colombia, Duitsland, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Panama en Peru. De wedstrijden in de Global Amateur Tour worden verreden op het niveau van 1,20 meter.

🔴 Stegen.net | Persbericht

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel