Digitale veulenveiling Borculo verloopt succesvol

Digitale veulenveiling Borculo verloopt succesvol

27 augustus 2020 00:04 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Borculo
📝 STEGEN.NET | Persbericht
📸 Veulenveiling Borculo

Vanwege de coronacrisis moet Veulenveiling Borculo uit een ander vaatje tappen. De veiling is daarom helemaal online. Woensdag werden de springveulens geveild en dat verliep succesvol. De gemiddelde prijs bedroeg 10.800 euro.

Door de uitbraak van het coronavirus besloot de organisatie van Veulenveiling Borculo al vroeg in het seizoen om de veiling online te organiseren. De selectiecommissie selecteerde de veulens nog strenger dan dat ze voorheen al deden en zochten de beste veulens voor deze editie uit.

En dit beleid betaalde zich uit in een uitstekend gemiddelde, zeer tevreden verkopers én kopers. Buitenlandse bieders probeerde al vroeg hun slag te slaan maar er waren toch een aantal Nederlandse kopers die er met de winst vandoor gingen.

De duurste van de avond werd de Chacco Blue nazaat Purple Blue GP. Voor 23.000 euro vertrekt hij naar Duitsland. Catoki dochter Catokey Z blijft in Nederland en verwisselde voor 20.000 euro van eigenaar. Phialitha (v. Cicero Z van Paemel) was ook een gewild veulen en zij gaat naar haar nieuwe eigenaren in Zwitserland. Verder waren er kopers vanuit Amerika, Frankrijk, Italië, Rusland, België en Engeland.

Pieter Jan Berkers namens de organisatie: ,,Het is natuurlijk dat zo’n mooi evenement kunnen neerzetten als andere jaren. Maar ondanks het grote aantal veulens dat we hadden zijn we zeer tevreden over de opbrengsten van de veulens van deze editie. Het is een transparante veiling en dat hebben online voort weten te zetten.’’