Veulenveiling Borculo: goede prijzen voor dressuurveulens

Share
  • 28 augustus 2020 13:09

door: redactie, 28 augustus 2020 13:09

📌 Borculo
📝 STEGEN.NET | Persbericht
📸 Veulenveiling Borculo

Met een gemiddelde van €15.100,- gaat de dressuurveiling van Veulenveiling Borculo de boeken in als één van de meest succesvolste edities. Dat de veiling alleen online plaats vond weerhield kopers er niet van om er van harte op los te bieden.

De veiling kende een grandioze avond met grote hoogtes. De absolute uitschieter was Le Formidable nazaat Pascoe (mv. Wynton). Hij werd verkocht voor het recordbedrag van 105.000 euro. Het biedspel duurde lang maar uiteindelijk trok een Nederlandse koper aan het langste eind en krijgt daarmee dit fenomenale veulen op stal. Vanuit heel de wereld volgde duizenden mensen online de veiling.

De twee na duurste werd Paisible, een zoon van Kjento. Hij leverde zijn fokkers maar liefst 51.000 euro op en gaat opgroeien in Denemarken. Ook Pjento, eveneens een nazaat van Kjento, leverde een prachtig bedrag op en gaat voor 38.000 euro naar Spanje.

Valverde dochter Philourava is verkocht naar een gelukkige bieder uit Kuwait. Er was veel interesse voor het veulen en dat leverde en prijs van €29.000,- op. Pivadorette, een goed bewegende dochter van de hengst Fürst Jazz maakt de oversteek naar Amerika en werd verkocht voor €26.500. Ook Prima Donna Utopia (v. Secret) vertrekt naar Amerika en leverde €23.5000 op. Merries waren sowieso in trek, Paolita (v. Fontaine TN) gaat naar Denemarken voor €21.000,-.

Verwachtingen overtroffen

Wouter Plaizier namens de organisatie: ,,’De veiling heeft al onze verwachtingen overtroffen. We wisten dat we een sterke selectie hadden en dat het wereldwijd veel bekijks trok, maar dat we met een online veiling zo succesvol kunnen zijn is echt geweldig. Er was opvallend veel interesse uit Amerika, Spanje en Denemarken. Maar we zijn blij dat er ook kwaliteitsvolle veulens in Nederland blijven. ‘’