archief
contact
+31 6 53239630

Dressuurtop mag starten in HJC-manege Tolbert

📌 TOLBERT – De Nederlandse dressuurtop kan op 13 en 14 februari in actie komen in de HJC-manege in Tolbert. Na overleg tussen de KNHS en de gemeente Westerkwartier is besloten dat het observatiemoment door kan gaan.
De grote nieuwe hal van de HJC-manege in Tolbert.

📌 Tolbert
📝 KNHS | paardensportnoord

De Nederlandse dressuurtop kan op 13 en 14 februari in actie komen in de HJC-manege in Tolbert. Na overleg tussen de KNHS en de gemeente Westerkwartier is besloten dat het observatiemoment op weg naar de Olympische- en Paralympische Spelen van Tokio door kan gaan.

Het observatiemoment is niet alleen een welkome ‘break’ in de vele weekenden zonder wedstrijden, maar ook broodnodig om aan de vorm van de deelnemers te werken en de bondscoach de nodige input te leveren. De strijd in Tolbert is een officiĆ«le Kadervorming en Uitzendwedstrijd (K&U) en zal ook tellen voor de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie.

De wedstrijd is in verband met de geldende coronamaatregelen alleen voor kaderleden, aangevuld met de betere Nederlandse Grand Prix combinaties. Daarnaast komt een aantal U25 en Paradressuur combinaties aan de start. Voor alle andere categorieƫn zijn wedstrijden helaas nog niet toegestaan.

De zware tour ruiters kunnen van start in de Grand Prix en de Grand Prix Special. Publiek is niet toegestaan, maar er wordt alles aan gedaan om een livestream te realiseren.

De wedstrijd in Tolbert is tot stand gekomen door zeer veel werk en goed overleg van de HJC Manege in Tolbert, gemeente Westerkwartier, KNHS en NOC*NSF. De organisatie is in handen van L&R Horse Events van Lineke en Rolinde Meursing uit Ees.

Verheugd

Iris Boelhouwer, technisch directeur van de KNHS, is zeer verheugd. ,,Het is geweldig dat we voor het eerst sinds oktober 2020 een wedstrijd kunnen organiseren. Het heeft heel veel inspanning gekost, maar het is het allemaal waard. We willen naar Tokio en daar goed voor de dag komen, dan hebben we competitie nodig. Voor de springruiters worden er in de landen om ons heen nog wel wat internationale wedstrijden georganiseerd, maar voor de dressuurruiters was er vrijwel niets.”


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel