archief
contact
+31 6 53239630

Trea Mulder-Dolsma slaat eerste slag op Drents kampioenschap

ūüďĆ EXLOO ‚ÄĒ Trea Mulder-Dolsma kwam vrij¬≠dag bij het eerste tref¬≠fen in het ZZ-licht als sterk¬≠ste naar voren bij het Drents kampi¬≠oen¬≠schap. De amazo¬≠ne uit Lhee voer¬≠de met ruim 67% het klas¬≠se¬≠ment aan. Rachelle Buining maak¬≠te in het Z2 de beste indruk met Gant. 
Trea Mulder - Jupiler

ūüďĆ Exloo
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

Trea Mulder-Dolsma kwam vrij¬≠dag bij het eerste tref¬≠fen in het ZZ-licht als sterk¬≠ste naar voren bij het Drents kampi¬≠oen¬≠schap. De amazo¬≠ne uit Lhee voer¬≠de met ruim 67% het klas¬≠se¬≠ment aan. Rachelle Buining maak¬≠te in het Z2 de beste indruk met Gant.

Het ochtend­pro­gram­ma in Exloo bestond uit wedstrij­den in de lich­te tour, maar ’s middags ging het niet alleen om de Drentse titels, maar ook om uitzen­ding naar uitein­de­lijk de Hippiade. De proe­ven van vrij­dag waren een mnooie graad­me­ter, waar­bij ook wel duide­lijk was dat door coro­na niet ieder­een in het juis­te wedstrijd­rit­me verkeert.

Trea Mulder - Jupiler
Trea Mulder-Dolsma en Brinkhof’s Jupiler S kregen de hoog­ste score in het ZZ-licht.
ūüďł Steven Stegen

In het ZZ-licht kwam een mooie groep van 13 combi­na­ties aan de start om de ietwat harde bodem in Exloo. Trea Mulder-Dolsma maak­te goed gebruik van haar ruime erva­ring en loods­te haar Brinkhof’s Jupiler S ogen­schijn­lijk gemak­ke­lijk door de proef. Bij de jury bij C kwam het duo op de eerste plaats en met een gemid­del­de van 67,429% was de over­win­ning voor deze combinatie.

‚ÄěIk had er hele¬≠maal niet op gere¬≠kend‚ÄĚ, aldus Mulder. ‚ÄěHet was pas zijn derde wedstrijd, maar hij pakte het super op.‚ÄĚ Zaterdag rijden de fina¬≠lis¬≠ten nog de k√ľr op muziek, waar¬≠bij ieder¬≠een met een scho¬≠ne lei begint.

Ann Wessels Ginn
Ann Wessels met Ginn.
ūüďł Steven Stegen

Met 65,857% pakte Ann Wessels de twee­de plaats met Ginn, een ener­giek paard met een mooie draf en houding, maar het mag hier en daar nog wat mooi­er afge­werkt. Een fout­je kost­te punten, maar voor Wessels is er nog niks verloren.

Rachelle Buining succesvol

Rachelle Buining pakte in het ZZ-licht de derde plaats met Joy Boy, op maar mini­ma­le achter­stand. Daarvoor won Buining het Z2. Met de flink uitge­zwaar­de Gant zette de amazo­ne uit Ter Apelkanaal de concur­ren­tie over­tui­gend op achter­stand met haar score van 69,216%. Gonnie Oelen werd met Bodie twee­de, Elviera Boverhof met Jiwemmo derde.

Rachelle Buining met Gant
Rachelle Buining en Gant behaal­den de hoog­ste score in het Z2.
ūüďł Steven Stegen

In het Z1 was het genie­ten van de proef van Marjan Hooge en de veel kwali­teit tonen­de Kadans SW. Als enige wist deze combi­na­tie de grens van 70% te door­bre­ken. Als twee­de eindig­de Julia van Schaik met Nova. Zaterdag vallen in Exloo de beslis­sin­gen in de strijd om het Drents kampioenschap.

[wppa type=‚Äúcover‚ÄĚ album=‚Äú59‚ÄĚ size=‚Äúauto‚ÄĚ]
gerelateerde berichten
Total
2
Share