Trea Mulder-Dolsma slaat eerste slag op Drents kampioenschap

  • 23 juli 2021 19:42
door: Steven Stegen, 23 juli 2021 19:42

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Trea Mulder-Dolsma kwam vrijdag bij het eerste treffen in het ZZ-licht als sterkste naar voren bij het Drents kampioenschap. De amazone uit Lhee voerde met ruim 67% het klassement aan. Rachelle Buining maakte in het Z2 de beste indruk met Gant.

Het ochtendprogramma in Exloo bestond uit wedstrijden in de lichte tour, maar ‘s middags ging het niet alleen om de Drentse titels, maar ook om uitzending naar uiteindelijk de Hippiade. De proeven van vrijdag waren een mnooie graadmeter, waarbij ook wel duidelijk was dat door corona niet iedereen in het juiste wedstrijdritme verkeert.

Trea Mulder - Jupiler
Trea Mulder-Dolsma en Brinkhof’s Jupiler S kregen de hoogste score in het ZZ-licht.
📸 Steven Stegen

In het ZZ-licht kwam een mooie groep van 13 combinaties aan de start om de ietwat harde bodem in Exloo. Trea Mulder-Dolsma maakte goed gebruik van haar ruime ervaring en loodste haar Brinkhof’s Jupiler S ogenschijnlijk gemakkelijk door de proef. Bij de jury bij C kwam het duo op de eerste plaats en met een gemiddelde van 67,429% was de overwinning voor deze combinatie.

,,Ik had er helemaal niet op gerekend”, aldus Mulder. ,,Het was pas zijn derde wedstrijd, maar hij pakte het super op.” Zaterdag rijden de finalisten nog de kür op muziek, waarbij iedereen met een schone lei begint.

Ann Wessels Ginn
Ann Wessels met Ginn.
📸 Steven Stegen

Met 65,857% pakte Ann Wessels de tweede plaats met Ginn, een energiek paard met een mooie draf en houding, maar het mag hier en daar nog wat mooier afgewerkt. Een foutje kostte punten, maar voor Wessels is er nog niks verloren.

Rachelle Buining succesvol

Rachelle Buining pakte in het ZZ-licht de derde plaats met Joy Boy, op maar minimale achterstand. Daarvoor won Buining het Z2. Met de flink uitgezwaarde Gant zette de amazone uit Ter Apelkanaal de concurrentie overtuigend op achterstand met haar score van 69,216%. Gonnie Oelen werd met Bodie tweede, Elviera Boverhof met Jiwemmo derde.

Rachelle Buining met Gant
Rachelle Buining en Gant behaalden de hoogste score in het Z2.
📸 Steven Stegen

In het Z1 was het genieten van de proef van Marjan Hooge en de veel kwaliteit tonende Kadans SW. Als enige wist deze combinatie de grens van 70% te doorbreken. Als tweede eindigde Julia van Schaik met Nova. Zaterdag vallen in Exloo de beslissingen in de strijd om het Drents kampioenschap.

felicitaties voor Rachelle Buining

Drents kampioenschap dressuur 2021

Foto's van het Drents kampioenschap dressuur op 23 en 24 juli 2021 in Exloo.