archief
contact
+31 6 53239630

Ann Wessels Drents kampi­oen Z1 met Ginn: ‘elke dag met haar is een feestje’

📌 ERICA — Met meer dan een procent voor­sprong behaal­de Ann Wessels bij het Drents kampi­oen­schap dres­suur de titel in het Z1. Dat deed ze met de door haar­zelf opge­lei­de merrie Ginn. Een knap­pe twee­de plaats was er voor Estelle Hilbrants en Estelle’s Invito. 

📌 Erica
📝 STEGEN.NET

Met meer dan een procent voor­sprong behaal­de Ann Wessels bij het Drents kampi­oen­schap dres­suur de titel in het Z1. Dat deed ze met de door haar­zelf opge­lei­de merrie Ginn (v. Charmeur). Een knap­pe twee­de plaats was er voor Estelle Hilbrants en Estelle’s Invito.

In het Z1 kwam een aantal zeer aanspre­ken­de combi­na­ties naar boven drij­ven. Ann Wessels stak er duide­lijk boven­uit. Haar Ginn loopt krach­tig van de vloer en impo­neert in de draf en galop.

Ann Wessels en Ginn tijdens hun winnen­de proef in de klas­se Z1 bij het Drents kampi­oen­schap.
📸 Steven Stegen

Wessels was erg blij met de titel. „Het is m’n eerste Drentse titel”, lach­te de amazo­ne uit Drouwenermond. Voorheen reed ze voor de regio Groningen, maar na haar verhui­zing komt ze uit voor rijver­e­ni­ging de Hondsrug. Ginn heeft ze hele­maal zelf opge­leid. „Ik heb altijd voor ande­ren gere­den, Ginn is mijn eigen paard en ik kan met haar lezen en schrij­ven. Elke dag met haar is een feestje.”

Toch had Wessels wel dege­lijk de handen vol, want hele­maal op haar gemak was de merrie niet in de voor veel paar­den kijke­ri­ge bak in het Hippisch Centrum Emmen. „Ze was behoor­lijk bang. Maar ik heb echt niets aan het toeval over­ge­la­ten. Dinsdag zijn we hier nog HC gestart, we hebben de baan voor­af nog verkend en thuis heb ik dekens op de bakrand gelegd om haar aan bijzon­de­re dingen te laten wennen”, aldus de leer­ling van Corrie Rave.

Gouden instel­ling

Tevredenheid was er ook bij de nummer twee in het Z1 Estelle Hilbrants. De amazo­ne uit 2e Exloërmond kwam sterk voor dag met Estelle’s Invito, waar­van de vader onbe­kend is. „Wat ben ik trots op mijn altijd betrouw­ba­re topper. Dag in dag uit doet hij alles wat ik van hem vraag. Hij heeft een gouden instel­ling”, laat Hilbrants op Facebook weten.

Lees ook: Veronique Roerink Drents kampi­oen met Hera-Utopia.

Floor van Manen eiste in het M2 de Drentse titel op. Ze bouw­de met Julius BS een ruime voor­sprong op en hield Lisette Doodhagen en Nienke Limburg achter zich. Renate Velzing zette in het M1 de concur­ren­tie over­tui­gend op achter­stand en werd kampi­oen met Gemma van het Nieuwhagendijk. Astrid Reinders werd tweede. 

In het L2 was de titel voor Julia van Schaik met Nova. Melanie Wemmenhove won met Franke BP42 het L1. Joyce Hullegie en Kinky zege­vier­den in de klas­se B.


gerelateerde berichten
Total
6
Share