Ann Wessels Drents kampioen Z1 met Ginn: ‘elke dag met haar is een feestje’

  • 9 februari 2020 12:29
door: Steven Stegen, 9 februari 2020 12:29

📌 Erica
📝 STEGEN.NET

Met meer dan een procent voorsprong behaalde Ann Wessels bij het Drents kampioenschap dressuur de titel in het Z1. Dat deed ze met de door haarzelf opgeleide merrie Ginn (v. Charmeur). Een knappe tweede plaats was er voor Estelle Hilbrants en Estelle’s Invito.

In het Z1 kwam een aantal zeer aansprekende combinaties naar boven drijven. Ann Wessels stak er duidelijk bovenuit. Haar Ginn loopt krachtig van de vloer en imponeert in de draf en galop.

Ann Wessels en Ginn tijdens hun winnende proef in de klasse Z1 bij het Drents kampioenschap.
📸 Steven Stegen

Wessels was erg blij met de titel. ,,Het is m’n eerste Drentse titel”, lachte de amazone uit Drouwenermond. Voorheen reed ze voor de regio Groningen, maar na haar verhuizing komt ze uit voor rijvereniging de Hondsrug. Ginn heeft ze helemaal zelf opgeleid. ,,Ik heb altijd voor anderen gereden, Ginn is mijn eigen paard en ik kan met haar lezen en schrijven. Elke dag met haar is een feestje.”

Toch had Wessels wel degelijk de handen vol, want helemaal op haar gemak was de merrie niet in de voor veel paarden kijkerige bak in het Hippisch Centrum Emmen. ,,Ze was behoorlijk bang. Maar ik heb echt niets aan het toeval overgelaten. Dinsdag zijn we hier nog HC gestart, we hebben de baan vooraf nog verkend en thuis heb ik dekens op de bakrand gelegd om haar aan bijzondere dingen te laten wennen”, aldus de leerling van Corrie Rave.

Gouden instelling

Tevredenheid was er ook bij de nummer twee in het Z1 Estelle Hilbrants. De amazone uit 2e Exloërmond kwam sterk voor dag met Estelle’s Invito, waarvan de vader onbekend is. ,,Wat ben ik trots op mijn altijd betrouwbare topper. Dag in dag uit doet hij alles wat ik van hem vraag. Hij heeft een gouden instelling”, laat Hilbrants op Facebook weten.

Lees ook: Veronique Roerink Drents kampioen met Hera-Utopia.

Floor van Manen eiste in het M2 de Drentse titel op. Ze bouwde met Julius BS een ruime voorsprong op en hield Lisette Doodhagen en Nienke Limburg achter zich. Renate Velzing zette in het M1 de concurrentie overtuigend op achterstand en werd kampioen met Gemma van het Nieuwhagendijk. Astrid Reinders werd tweede.

In het L2 was de titel voor Julia van Schaik met Nova. Melanie Wemmenhove won met Franke BP42 het L1. Joyce Hullegie en Kinky zegevierden in de klasse B.