Jessica von Bredow-Werndl Olympisch kampioen in de kür

Share
  • 28 juli 2021 18:48

door: redactie, 28 juli 2021 18:48

📌 Tokio
📝 paardensportnoord | KNHS | FN

Jessica von Bredow-Werndl is Olympisch kampioen dressuur in de kür op muziek geworden. Met haar merrie TSF Dalera troefde ze haar landgenote Isabell Werth af. Edward Gal eindigde als zesde, Hans Peter Minderhoud als twaalfde.

Edward Gal was tevreden met zijn zesde plaats met Glock’s Total US. Op de klanken van de kür van Totilas liep deze veelbelovende zoon van Totilas naar 84,15%.

OS Tokio kür
Het podium van de Olympische kür, met in het midden Jessica von Bredow-Werndl, links Isabell Werth en rechts Charlotte Dujardin.
📸 FEI | Shannon Brinkman

,,Ik ben superblij met hoe het hier verlopen is”, stelt Gal. ,,Ik ben met deze score heel tevreden. Ik had niet de illusie om hier te winnen. Het doel was om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Total US ontwikkelt zich heel goed en laat hier zien wat hij kan. De afstemming heeft nog een aantal jaren nodig. Hij heeft een superinstelling en blijft het in de ring echt voor me doen. Dat wist ik thuis al, maar in moeilijkere omstandigheden blijft hij het ook doen.”

Tijd voor nieuwe kür

Gal: ,,Stukken voelde deze kür al heel goed aan, op andere onderdelen was ik het kwijt. Ik kan het wel steeds vloeiender aan elkaar rijden. Deze muziek blijft bijzonder. Ik had weer helemaal het gevoel van de wereldruiterspelen in Kentucky. Het is nu tijd voor een nieuwe kür.”

Charlotte Dujardin en Gio haalden brons in de kür.
📸 FEI | Shannon Brinkman

Hans Peter Minderhoud en zijn Dream Boy reden 80,68% bij elkaar en dat is reden genoeg om tevreden terug te blikken op deze pittige Spelen. ,,Ik ben hartstikke tevreden. Dream Boy heeft hier een goede wedstrijd gelopen. Hij heeft de hele week goed met me meegedaan. De fouten zijn jammer, al had ik wel gedacht dat ik net iets meer zou hebben. Misschien was het gevoel beter dan het eruit zag. Ik heb er nog over nagedacht om een nieuwe kür voor Tokio te maken. Daar hebben we tijd genoeg voor gehad”, lacht de ruiter uit Oosterbeek. ,,We hebben ons toegelegd op het verbeteren van de Grand Prix Special en de muziek die daarbij hoort.”

Olympisch debuut

De nieuwe olympisch kampioene heet Jessica von Bredow-Werndl. De Duitse amazone, die in Tokio haar eerste Olympische spelen reed, kwam in actie met TSF Dalera en scoorde 91,73%. De amazone uit het Zuid-Duitse Aubenhausen bleef daarmee voor op Isabell Werth, die in Tokio haar zevende Spelen reed. De Britse Charlotte Dujardin sloot aan voor brons, dat deed zij met de in Nederland gefokte vos Gio.

Voor Olympisch kampioene Jessica von Bredow-Werndl kwam een droom uit. ,,Mijn gevoelens nu? Pure blijdschap, opluchting en waanzinnige dankbaarheid”, zo sprak de Duitse amazone na afloop.

OS Tokio Kür

Plaats

Ruiter

Paard

score

1.

Jessica von Bredow-Werndl

TSF Dalera BB
v. Easy Game

91.732%

2.

Isabell Werth

Bella Rose
v. Belissimo

89.657%

3.

Charlotte Dujardin

Gio
v. Apache

88.543%