Maikel van der Vleuten op herhaling in Grote Prijs CSI Ommen

Share
  • 11 juli 2021 19:26

door: KNHS, 11 juli 2021 19:26

📌 Ommen
📝 KNHS | paardensportnoord

Maikel van der Vleuten, Nederlands beste springruiter van het moment, ging op herhaling in de Grote Prijs van het Vechtdal. Hij won de Grote Prijs van CSI Ommen voor het tweede jaar op rij. Dit keer met Elwikke, twee jaar geleden won Van der Vleuten in Ommen met Beauville Z, waarmee hij over enkele weken naar de Olympische spelen reist.

Zeven deelnemers bleven in het eerste parcours foutloos over de hindernissen van parcoursbouwer Henk Linders. Die vochten het in de barrage op het mooie terrein van De Driehoekshoeve van familie Schuttert uit. Daaronder ook zoon Frank Schuttert, die vijf jaar geleden de thuiswedstrijd won. Nu werd Frank vierde na een springfout in de barrage.

Maikel van der Vleuten reed Elwikke als laatste in de barrage naar het beste resultaat. Foutloos en de finishtijd was ruim een seconde sneller dan die van Patrick Lemmen en Leopold van Asten die op de plaatsen twee en drie eindigden.

Vrijdagavond won Maikel met Elwikke ook al de hoofdrubriek van het driesterren concours dat met publiek verreden werd. Elwikke is een van de aanstormende toppaarden van Maikel die hij samen in het bezit heeft met zijn Spaanse sponsor Marta Ortega.

De negenjarige merrie is een dochter van de hengst Eldorado van de Zeshoek en de merrie Wikke. Dit is een volle zus van de hengst Vleut waarmee Maikel ook internationaal succesvol was. Ze zijn ook familie van Jikke waarmee Maikel’s vader Eric jarenlang tot de wereldtop behoorde. Het blijft in de familie.

Pech Houtzager

Pech was er voor Marc Houtzager, die met Sterrehof’s Edinus een prima rit neerzette, maar een fout kreeg op de laatste hindernis. De ruiter uit Rouveen was even de controle kwijt, nadat hij zijn 12-jarige ruin extra moest aanmoedigen op de sloot te springen, die als voorlaatste hindernis onderdeel uitmaakte van het parcours.

Ook Jur Vrieling miste de barrage op een haar. Hij reed een prachtig parcours met zijn nieuwe schimmel Long John Silver, maar kreeg toch een foutje. Jeroen Dubbeldam moest ook een balk incasseren met Chacco Blue II.

Uitslag CSI3* Grote Prijs van het Vechtdal 2021

  1. Maikel van der Vleuten (Someren), Elwikke, 0 – 0, 39.20 sec
  2. Patrick Lemmen (Grashoek), Full Option van ’t Zand, 0 – 0, 40.34 sec
  3. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Falco, 0 – , 40.54 sec
  4. Frank Schuttert (Meewen), Kinky Boy van het Gildenhof, 0 – 4, 39.22 sec