Nederlandse pararuiters schitteren op EK dressuur

Share
  • 10 september 2023 10:01

door: redactie, 10 september 2023 10:01
Riesenbeck
stegen.net | KNHS

Voor de Nederlandse pararuiters is het EK dressuur een groot succes. Het team behaalde goud, Frank Hosmar pakte zilver en Demi Haerkens goud. En er was zilver voor Sanne Voets.

De zilveren medaille van Frank Hosmar uit Haarle in de k√ľr dwong misschien wel het meeste respect af. Hij grossiert inmiddels in medailles, is zelf de tel zo’n beetje kwijt, maar als de statistieken niet liegen pakte Hosmar in Riesenbeck zijn 17e Europese medaille. En dat met zijn inmiddels 18-jarige trouwe metgezel Alphaville N.O.P. (v. Sandreo).

EK dressuur para Frank Hosmar
Frank Hosmar (links) behaalde zilver op het EK dressuur para. Michèle George pakte goud, Sophie Wells brons.
© FEI | Leanjo de Koster

Dat de 54-jarige Hosmar nog altijd op Alphaville mag vertrouwen is een wonder. De ruin werd na de Paralympische spelen van Tokio ernstig ziek en was door de dierenartsen opgegeven. Maar Hosmar liet zijn trouwe paard niet zo maar gaan en deed een succesvol beroep op alternatieve genezers.

Over het EK kan hij alleen maar positief zijn. ,,Het is een super resultaat. Parijs is nu het volgende doel. Maar je hebt het niet voor het zeggen. Na Tokio is Alphaville heel ziek geweest. Het is zorgen dat mijn paard en ik gezond blijven. Ik ga straks met een goed gevoel terug naar huis. De steward zei nog hoe goed Alphaville in conditie is. Dat is voor mij ook een teken dat ik hier goed voorbereid naar toe ben gegaan. Dat is voor mij het belangrijkst.‚ÄĚ

Goudhaantje

Goudhaantje bij de pararuiters was Demi Haerkens met haar paard EHL Daula N.O.P. Drie keer goud en winnaar van de teamtest is de conclusie als ze van haar prachtige merrie afstapt. ,,Niet normaal eigenlijk, het is echt geweldig‚ÄĚ, is haar eerste reactie. ‚ÄúIk heb er nog niet de woorden ervoor. Ik kon niet blijer zijn met deze k√ľr. Daula is een geweldig paard. Alle credits aan haar.”