archief
contact
+31 6 53239630

Klein fanatiek springkanon Comme Il Faut neemt afscheid van de sport

📌 RIESENBECK – De bij leven al legendarische hengst Comme Il Faut heeft op het EK springen afscheid genomen van de sport. De nu 16-jarige zoon van Cornet Obolensky uit Ratina Z droeg voor de laatste keer zijn ruiter Marcus Ehning.

📌 Riesenbeck
📝 paardensportnoord | Persbericht

De bij leven al legendarische hengst Comme Il Faut heeft op het EK springen afscheid genomen van de sport. De nu 16-jarige zoon van Cornet Obolensky uit Ratina Z droeg voor de laatste keer zijn ruiter Marcus Ehning. De hengst blijft wel beschikbaar voor de fokkerij.

Het was zaterdagmiddag op het EK in Riesenbeck een gedenkwaardige ereronde. ,,Ik zal altijd goede herinneringen aan hem bewaren”, zei Ehning over het kleine, maar oh zo fanatieke springkanon.

Marcus Ehning tijdens het CSI Ommen in 2016.
📸 Steven Stegen

De Duitse ruiter roemde vooral het karakter. ,,Er zijn niet veel paarden met zo’n mentaliteit en vechtlust. Het is een zelfbewust paard met een heel eigen karakter, op de goede manier. Iedereen die Comme Il Faut in de baan heeft gezien weet hoeveel hij van de sport genoot.”

Comme Il Faut werd op 20 april 2005 geboren in de stal van zijn fokker Ludger Beerbaum. De hengst is nu in bezit van stoeterij Zhaschkow in Ukraine en is bij vele stamboeken goedgekeurd.

De sportprestaties liegen er niet om: teamzilver op het EK Rotterdam in 2019 en vijfde individueel en diverse zeges in wereldbekers. Ook won hij in 2018 en 2019 de vijf sterren Grote Prijs in Chantilly. In totaal heeft de hengst ruim 1,6 miljoen euro aan prijzengeld gewonnen.


Total
2
Shares

reageer...

gerelateerde berichten
Total
2
Share