archief
contact
+31 6 53239630

Drentse titels voor Ade­linde Cor­nelissen, Marjan Hooge en Floor Vos

🇳🇱 EXLOO – Ervaren amazones maakten de dienst uit op het Drents kam­pioen­schap dres­suur. De titels waren voor Ade­linde Cor­nelissen, Marjan Hooge en Floor Vos.

🇳🇱 EXLOO – Adelinde Cornelissen is de nieuwe Drents kampioen in het ZZ-licht. Met Luquido zette ze de concurrentie op grote achterstand. Ava Krause won het Z2, Marjan Hooge het ZZ-zwaar en Floor Vos de zware tour.

Adelinde Cornelissen was zonder twijfel de grootste ster van de dag, met twee afgetekende overwinningen. Ze was met de nog maar 6-jarige Luquido in zowel de verplichte proef als de kür met afstand de beste. ,,Hoe mooi is het om zo’n paard te zien groeien van veulen tot nu 6 jaar oud en al zo gefocust door z’n proeven te zien lopen! Een ongelofelijk intelligent paard met een waanzinnige werklust!”, meldde de tevreden kampioene van de Stroomruiters op Facebook.

Adelinde Cornelissen en Luquido op weg naar de Drentse titel in het ZZ-licht.
📸 Lineke Bennink

Cornelissen kwam uit op gemiddeld 73,465%, het hoogste gemiddelde van de dag. Daarmee zette ze Rachelle Buining in het ZZ-licht op duidelijke afstand. Buining werd reserve­kampioen met Gant met gemiddeld 68,465%.

In het Z2 won Ava Krause, die in het rijtje Drentse kampioenen de minste ervaring heeft, bij de paarden althans. Bij de pony’s wist Krause ook al te imponeren. Nu pakte ze de titel met Geronimo en hield ze in het Z2 Julia van Schaik met de mooie Nova op de tweede plaats.

Marjan Hooge

Marjan Hooge was succesvol in de hogere klassen die in Exloo werden verreden, in het kader van het open Drents kampioenschap. Een mooie aanvulling op het programma en leuk voor het publiek om ook de hogere niveau’s te kunnen aanschouwen. Hooge eiste in het ZZ-zwaar de open Drentse titel op.

Marjan Hooge werd met Gabana Drents kampioen ZZ-Zwaar.
📸 Steven Stegen

Dat deed ze met Gabana, die een mooie stap toonde en gemiddeld over beide proeven net boven de 70% eindigde. Callista Leeuwerke volgde op korte afstand met Santo’s Jealous-Love, waarbij deze Groningse combinatie in de kür een fractie hoger scoorde dan Hooge, die op haar beurt in de reguliere proef de hoogte score had.

Marjan Hooge pakte ook het podium in de lichte tour, waarin ze met Idem Dito als tweede eindigde. Open Drents kampioen werd hier Jacco Doornwaard met de drafmachine It’s Easy. De Overijsselse combinatie van de Deltaruiters behaalde gemiddeld 72,930%, tegen 70,390% voor Hooge en Idem Dito.

Floor Vos

De meest gelukkige kampioene was zonder twijfel Floor Vos, die ‘zo maar even’ de open Drentse titel in de zware tour opeiste met Indiana-Linda DFV. ,,Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest”, schrijft de kampioene uit Valthe op Facebook. ,,Vandaag was de dag dat ik m’n allereerste Grand Prix kür ooit ging rijden, een droom die uit komt na jaren bloed zweet en tranen. Zo trots op Indiana-Linda! De jongste in haar groep en we winnen gewoon met geweldige scores! Nou ja je snapt het wel.. janken van blijdschap.”

Floor Vos werd Drents kampioen zware tour met Indiana-Linda-DFV.
📸 Rick Eibergen

Anouk Noordman reed haar merrie Zeronica naar de tweede plaats, met maar een minimale achterstand op Floor Vos.

Kyra Hingstman werd met Ti Amo Drents kampioen pony’s klasse Z2.

De titel bij het Z2 voor pony’s ging naar Kyra Hingstman met Ti Amo. In het eerste onderdeel moest Hingstman, die vorige week ook al de titel pakte in het Z1, nog haar meerdere erkennen in Pleun Passier, maar in de kür op muziek sloeg Hingstman toe. Daar zette ze een prima verrichting neer, goed voor precies 71%. Daarmee wist Kyra Hingstman haar tegenstandster in het klassement alsnog te passeren.


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel