archief
contact
+31 6 53239630

Julia van Schaik en Floor Vos imponeren bij Drents kampioenschap

📌 EXLOO – Julia van Schaik en Floor Vos waren vrijdag bij het Drents kampioenschap dressuur de besten in respectievelijk het ZZ-licht en Z2. Beide amazones wonnen met overmacht de selectieproef.
Julia van Schaik was in het ZZ-licht veruit de beste met Nova.
📸 Steven Stegen

📌 EXLOO – ,,Ik ben best tevreden”, zei Julia van Schaik nadat ze vrijdag bij het Drents kampioenschap dressuur de selectieproef won. Het was eigenlijk een understatement, want ze stak er met Nova met kop en schouders bovenuit in het ZZ-licht.

De proeven op vrijdag tellen niet mee in de strijd om de Drentse titel. Zaterdag staan er nog een gewone proef en een kür op het programma. De proef van vrijdag was alleen om de finalisten aan te wijzen. Die starten zaterdag met gelijke kansen.

Maar toch moet het raar lopen als Julia van Schaik nog naast de zwaarste titel grijpt. Met afdruk, souplesse en gedragenheid loodste ze haar zelf opgeleide merrie Nova in mooie balans door de proef. Ze kam terecht bij beide jury’s aan kop, met als enige een gemiddelde boven de zeventig procent, 70,714% om precies te zijn.

,,Het was voor Nova pas haar derde optreden in het ZZ-licht”, vertelde Van Schaik, die in Groningen woont, maar lid is van RV Exloo en haar roots in Valthermond heeft liggen. ,,De overgang vanuit het Z2 is, zeker met deze proef, best nog pittig, maar is ben best tevreden over hoe het vandaag ging.” De kür die ze zaterdag hoopt te rijden heeft ze al op Z2-niveau gebruikt, maar is uiteraard wel wat aangepast. ,,Veel routine hebben we dus nog niet, maar we gaan er zeker voor.”

De tweede plaats in de selectieproef ZZ-licht was voor Ava Krause. In haar ponytijd was de amazone van RV Mensinghe Roden al vaak niet te kloppen, nu liet ze zien volwassen te zijn geworden en ook te paard haar mannetje te staan. Met Geronimo kwam ze uit op 63,857%. Op plaats drie eindigde Rachelle Buining en de met afdruk en frisheid lopende Joy Boy (62.571%).

Floor Vos

Ook in het Z2 popte al een grote favoriet op voor de titel: Floor Vos met Lapache DFV. Een sympathieke combinatie, die heel gemakkelijk door de oefeningen gaat en waar het plezier vanaf spat.

Floor Vos en Lapache behaalden de hoogste score in het Z2.
📸 Steven Stegen

Met een score van 68,429% bleef Vos ruim voor op Rachelle Buining met Jack Brown (64.643%) en de als derde geëindigde Marjan Hooge met Kymona, één van haar aanstormende talenten. Een knappe prestatie, want Kymona liep pas haar derde Z2-proef. Hooge plaatste zich ook in het M2 voor de finale, dankzij haar vierde plaats met Senang. Esther van Velzen won met Heros de M2-proef.

Zaterdag zijn de verschillende finales bij Hippisch Centrum Exloo.

🔴 Stegen.net


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel