Jessica von Bredow-Werndl wint wereldbeker Leipzig

  • 10 april 2022 14:01
door: redactie, 10 april 2022 14:01

📌 LEIPZIG – Jessica von Bredow-Werndl won afgetekend de wereldbeker dressuur in Leipzig. Thamar Zweistra eindigde als elfde. Veel aandacht was er ook voor het afscheid van de 17-jarige Weihegold, die met Isabell Werth op de derde plaats eindigde.

Het was smullen voor de dressuurliefhebbers in Leipzig. Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera BB schitterden in hun La La Land-Kür, die zonder fouten, met kracht en tegelijk lichtheid werd getoond.

De ereronde in Leipzig met Jessica von Bredow-Werndl in het midden en links Isabell Werth en Weihegold.
📸 FEI | Richard Juilliart

De jury waardeerde het optreden van de zwangere Duitse amazone met bijna 91 procent. De amazone uit Zuid-Duitsland won haar derde titel in een jaar tijd, na Olympisch goud in Tokio en de Europese titel in september in Hagen. De Deense Cathrine Dufour won het zilver met de expressieve Vamos Amigos.

Afscheid Weihegold

Isabell Werth reed haar laatste wedstrijd met Weihegold OLD en veroverde het brons, een uur voordat de 17-jarige merrie met wedstrijdpensioen werd gestuurd. De combinatie was in 2019 de laatste winnaar van de wereldbeker. ,,Ik ben heel blij dat ik deze buitengewone merrie op dit niveau afscheid hebben kunnen laten nemen. Ze toonde ook vandaag weer haar grootse vorm, ik ben echt trots op haar!”

Afscheid Weihegold
Isabell Werth en Weihegold Old tijdens hun afscheidsrit in Leipzig.
📸 FEI | Richard Juilliart

Thamar Zweistra (Schore) is in haar eerste wereldbekerfinale dressuur op de elfde plaats geëindigd. De Zeeuwse amazone van TeamNL reed met de NRPS-schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss met zijn negen jaar het jongste paard in de finale. ,,Ik ben heel trots op Ich Weiss. Hij heeft super zijn best gedaan”, vertelt Zweistra.

Zweistra: ,,In de imponerende accommodatie van de Leipziger Messe met alle toeters en bellen blijft Hexagon’s Ich Weiss super zijn best doen. We hadden een klein foutje in de galopchangementen om de twee passen. Ik vond de kür wel vergelijkbaar met die van Indoor Brabant vorige maand. Toen scoorden we 77 procent. Nu was dat ruim 75 en viel me dat iets tegen met de punten.”

Uitslag FEI Wereldbekerfinale kür op muziek

  1. Jessica von Bredow-Werndl (Dui), TSF Dalera BB (v.Easy Game), 90.836%
  2. Cathrine Dufour (Den), Vamos Amigos (v.Vitalis), 86.164%
  3. Isabell Werth (Dui), Weihegold OLD (v.Don Schufro), 85.921%
  4. Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Ich Weiss (v.Rubiquil), 75.125%