archief
contact
+31 6 53239630

KNHS-kampioenschap: laatste 13 titels verdeeld

📌 ERMELO – De Brabantse Claire Vermaes won bij het vierde en laatste weekend KNHS-kampioenschappen de titel in het M2 voor pony’s. In totaal werden 13 kampioenen gehuldigd.

📌 ERMELO – De indoorkampioenschappen van de KNHS zitten erop. Het waren vier prachtige weekenden met veel ouderwetse gezelligheid, mooie sport in de dressuur en het springen en natuurlijk geweldige nieuwe kampioenen. Dit weekend kwamen daar nog eens 13 dressuurkampioenen bij.

Vrijdag reden de dressuurruiters hun kampioenschappen voor paarden in de klassen B, L1 en L2. Zaterdag was het de beurt aan de ponycombinaties dressuur om te strijden om de titels in de klassen B, L1, M1 en M2 in alle categorieën.

Kampioene met keelontsteking

Claire Vermaes pakte met haar zesjarige pony Crème de la Crème de titel in het M2 grote maat. De combinatie behaalde met haar proef een score van ruim 67%. De kersverse kampioene vertelt: ,,Ik ben heel trots op onze prestatie vandaag. Onze voorbereiding was niet bepaald ideaal, want ik heb al de hele week een keelontsteking. Ik ging hier ook naar toe met een gevoel van ‘we zien wel hoe het gaat’. Met een plek in de top tien zou ik al tevreden zijn geweest maar kampioen worden is natuurlijk helemaal geweldig!”

Een mooie derde plaats was er voor Indy Hingstman uit Westerbork met haar pony Ti Amo. De leerlinge van Loes Corsel zette een nette score neer van 66,278%.

Indy Hingstman en haar instructrice Loes Corsel vieren de derde plaats in het M2.
📸 Facebook

Er was enkele geen twijfel over de kampioen in de klasse M1 D/E. Feline Niessen reed met Diamond Blue naar de prachtige score van 72,778% in de Agradi-prijs en won daarmee met grote overmacht de titel. Het zilver was voor Jolijn van Niel en Hannelore Langbroek kreeg de bronzen medaille omgehangen. ,,Het ging al heel goed bij het losrijden en Diamond Blue had er veel zin. Ik ben heel tevreden over m’n proef, alles ging hoe ik gedacht had”, vertelt de 13-jarige kampioene, die traint bij Remy Bastings.

Met Roosendaal’s Miracle won Indy Schneider (Woerden) het M1?m2 kleine maat. Eerder won ze al de titels in het B en L2. Het zilver ging naar Levi Heusinkveld en Nina Smeets won brons.

Bij de paarden was er Noordelijk succes in de klasse L2. Daarin werd Hennie Roffel als reservekampioen gehuldigd. De ervaren amazone uit Tijnje kwam aan de start met Fryso 518 en behaalde een uitstekend gemiddelde van 73 procent. Daarmee had ze een half procent achterstand op kampioene Saskia van Es (Voerendaal) met Fireball.

Uitslag M2 cat. D/E

  1. Claire Vermaes (Aarle-Rixtel) – Crème de la Crème, 67,111%
  2. Nina van Rooij (Sint-Michielsgestel) – Pronk Stables Le Formidable VRD, 66,444%
  3. Indy Hingstman (Westerbork)- Ti Amo, 66,278%

Uitslag M1 cat. D/E

  1. Feline Niessen (Hulsberg) – Diamond Blue, 72,778%
  2. Jolijn Van Niel (Ens) – Haasendonck’s Ambrosius, 66,500%
  3. Hannelore Langbroek (Velsen-Zuid) – Turfhorst Riverman, 66,500%

Uitslag M1/M2 cat. C

  1. Indy Schneider (Woerden) – Roosendaal’s Miracle, 66,667%
  2. Levi Heusinkveld (Ruurlo) – Tennessee, 64,500%
  3. Nina Smeets (Schimmert) – Action Man, 63,333%

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel