archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters derde op CSI5* Rome

ūüďĆ ROME ‚ÄĒ De Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters zijn derde gewor¬≠den in de lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd van het CSI5* Rome. Willem Greve zorgde voor het beste resul¬≠taat voor het team van Jos Lansink. 

ūüďĆ ROME ‚ÄĒ De spring¬≠rui¬≠ters van TeamNL heb¬≠ben in de eer¬≠ste vijf¬≠ster¬≠ren lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd van het sei¬≠zoen een mooie derde plaats behaald. In Rome debu¬≠teerde Jos Lansink in zijn rol als bonds¬≠coach. ‚ÄěEen mooi begin. Ik ben tevre¬≠den met de derde plaats.‚ÄĚ

Het Franse team won de wed­strijd onder lei­ding van de Nederlandse bonds­coach Henk Nooren.

Bondscoach Jos Lansink: ‚ÄěEen mooi begin van het sei¬≠zoen. Met wat tegen¬≠slag zijn we derde gewor¬≠den. Er waren sterke teams hier. Ik ben tevre¬≠den met deze klas¬≠se¬≠ring. Je wilt natuur¬≠lijk altijd meer. Met nog wat ver¬≠be¬≠te¬≠ring is er nog meer moge¬≠lijk. Als dat lukt zul¬≠len de resul¬≠ta¬≠ten ook nog beter worden.‚ÄĚ

Over de acht straf¬≠pun¬≠ten waar Nederland de wed¬≠strijd op ein¬≠digde zegt de gedre¬≠ven coach: ‚ÄěDie waren niet nodig geweest. Kriskras DV van Bart Bles springt die steil¬≠sprong vol¬≠gende keer zeker weer fout¬≠loos. Marc Houtzager en zijn mer¬≠rie mis¬≠ten iets afstem¬≠ming in de eer¬≠ste ronde.‚ÄĚ

Willem Greve leverde hij het debuut in een vijf¬≠ster¬≠ren lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd van de tien¬≠ja¬≠rige hengst Grandorado TN (cover¬≠foto) twee per¬≠fecte fout¬≠loze ron¬≠des af en was daar¬≠mee de beste van het kwar¬≠tet van Lansink. ‚ÄěDat kan wei¬≠nig beter als je dub¬≠bel nul rijdt. Maar ook hier kan het nog beter, maar het resul¬≠taat was heel goed‚ÄĚ, aldus Lansink.

Bart Bles reed in de eer­ste ronde zon­der straf­pun­ten met Kriskras DV. In de tweede man­che viel al vroeg in het par­cours een balk om ver­vol­gens supe­ri­eur naar de finish te rij­den. Het totaal­re­sul­taat was daar­mee 4 strafpunten.

In de eer¬≠ste omloop kreeg Sterrehof‚Äôs Dante N.O.P een licht foutje wat een resul¬≠taat van 4 straf¬≠pun¬≠ten bete¬≠kende voor haar rui¬≠ter Marc Houtzager. In de tweede ronde revan¬≠cheer¬≠den ze zich met een subliem fout¬≠loos resul¬≠taat. Als laat¬≠ste star¬≠ters voor het Nederlandse team bete¬≠kende dat een derde plaats op de gras¬≠piste van Piazza di Siena.

Jur Vrieling

Long John Silver 2, de tien¬≠ja¬≠rige Holsteiner van Jur Vrieling, heeft een sur¬≠plus aan talent en ver¬≠mo¬≠gen. In Rome was de schim¬≠mel net te lang¬≠zaam in beide ron¬≠den en vie¬≠len er totaal drie bal¬≠ken. Daarmee was het resul¬≠taat voor Vrieling het niet mee¬≠tel¬≠lende. Lansink: ‚ÄěDe schim¬≠mel was wat tegen de hul¬≠pen en het been van Jur, was wat bok¬≠ke¬≠rig en heeft zeker wel eens beter gesprongen.‚ÄĚ

Frankrijk won de wed¬≠strijd met een fout¬≠loos resul¬≠taat. Het team van Belgi√ę reed sterk naar de tweede plaats met slechts 4 strafpunten.

De wed¬≠strijd in Rome is een op zich staande wed¬≠strijd en telt niet mee voor kwa¬≠li¬≠fi¬≠ca¬≠tie voor de FEI Nations Cup met finale in Barcelona. Volgende week komt Lansink met een team aan start in Sankt Gallen, de eer¬≠ste wed¬≠strijd van de FEI Nations Cup serie.


gerelateerde berichten
Total
44
Share