archief
contact
+31 6 53239630

Bart Bles test posi­tief op gebruik ver­bo­den middel

ūüďĆ ERMELO ‚ÄĒ Springruiter Bart Bles is posi¬≠tief getest op het gebruik van een ver¬≠bo¬≠den mid¬≠del. Hij is daarom per direct geschorst, zo meldt de KNHS. 

ūüďĆ Ermelo
ūüďĚ knhs | stegen.net

Bij een door de Nederlandse Dopingautoriteit uit­ge­voerde con­trole na afloop van het NK sprin­gen dat in april in Deurne is ver­re­den, is rui­ter Bart Bles posi­tief bevon­den op het gebruik van een mid­del dat op de lijst van humane onge­oor­loofde mid­de­len staat. Bles raakt hier­door zijn zil­ve­ren medaille kwijt en is per direct geschorst.

Met het weg­val­len van Bles uit de uit­slag van het NK schuift Sanne Thijssen nu door naar de tweede posi­tie ach­ter kam­pi­oen Willem Greve en wint Jur Vrieling brons.

Bart Bles

‚ÄúIk heb me mee laten sle¬≠pen, onge¬≠lo¬≠fe¬≠lijk stom‚ÄĚ

Bart Bles is dui¬≠de¬≠lijk aan¬≠ge¬≠sla¬≠gen en teleur¬≠ge¬≠steld in zich¬≠zelf. ‚ÄěIk heb me mee laten sle¬≠pen op een avond uit. Ongelofelijk stom en ik heb er vre¬≠se¬≠lijk veel spijt van. Ik laat hier¬≠mee het hele team enorm in de steek, het had nooit mogen gebeuren.‚ÄĚ

Bles is na bekend wor­den van de posi­tieve uit­slag per direct op non-actief gesteld. Later zal via de gel­dende pro­ce­du­res bepaald wor­den hoe lang de rui­ter te voet wordt gesteld.

Met de schor¬≠sing gaat er ook een streep door de deel¬≠name van de rui¬≠ter aan het CHIO Aken, dat van 28 juni tot en met 3 juli op de kalen¬≠der staat. Jack Ansems zal de plaats van Bles inne¬≠men bij het CHIO Aken.

De kwes¬≠tie wordt er voor Bart Bles niet leu¬≠ker op, want zijn werk¬≠ge¬≠ver SF Equestrian heeft ook gelijk alle ban¬≠den met de rui¬≠ter ver¬≠bro¬≠ken, zo meldt SF Equestrian op de web¬≠site. ‚ÄěWe zijn vol¬≠le¬≠dig ver¬≠rast en geschokt‚ÄĚ, aldus het bedrijf uit Babberich, waar ook Jur Vrieling aan ver¬≠bon¬≠den is.


gerelateerde berichten
Total
10
Share