Bart Bles test positief op gebruik verboden middel

  • 20 juni 2022 19:04
door: KNHS, 20 juni 2022 19:04

📌 Ermelo
📝 knhs | stegen.net

Bij een door de Nederlandse Dopingautoriteit uitgevoerde controle na afloop van het NK springen dat in april in Deurne is verreden, is ruiter Bart Bles positief bevonden op het gebruik van een middel dat op de lijst van humane ongeoorloofde middelen staat. Bles raakt hierdoor zijn zilveren medaille kwijt en is per direct geschorst.

Met het wegvallen van Bles uit de uitslag van het NK schuift Sanne Thijssen nu door naar de tweede positie achter kampioen Willem Greve en wint Jur Vrieling brons.

Bart Bles

“Ik heb me mee laten slepen, ongelofelijk stom”

Bart Bles is duidelijk aangeslagen en teleurgesteld in zichzelf. ,,Ik heb me mee laten slepen op een avond uit. Ongelofelijk stom en ik heb er vreselijk veel spijt van. Ik laat hiermee het hele team enorm in de steek, het had nooit mogen gebeuren.”

Bles is na bekend worden van de positieve uitslag per direct op non-actief gesteld. Later zal via de geldende procedures bepaald worden hoe lang de ruiter te voet wordt gesteld.

Met de schorsing gaat er ook een streep door de deelname van de ruiter aan het CHIO Aken, dat van 28 juni tot en met 3 juli op de kalender staat. Jack Ansems zal de plaats van Bles innemen bij het CHIO Aken.

De kwestie wordt er voor Bart Bles niet leuker op, want zijn werkgever SF Equestrian heeft ook gelijk alle banden met de ruiter verbroken, zo meldt SF Equestrian op de website. ,,We zijn volledig verrast en geschokt”, aldus het bedrijf uit Babberich, waar ook Jur Vrieling aan verbonden is.