Broers Job en Weite Oldenziel in hoofdrol op CH Eext

Share
  • 6 juni 2022 20:08

door: Steven Stegen, 6 juni 2022 20:08

De laatste uurtjes van het CH Eext werden geteisterd door steeds zwaardere regenval. Bij de laatste ritten vormden zich plassen in de mooi ingesloten piste, maar gelukkig werd het niet glad en konden er goede prestaties worden geleverd.

Weite Oldenziel en Ofichem’s Finn in de stromende regen op CH Eext.
📸 Steven Stegen

Parcoursbouwer Willem Schepers zag negen combinaties in de omloop foutloos blijven. Opvallend genoeg werden in de barrage daarentegen veel balken uit de lepels getikt. De ervaren Weite Oldenziel zag het gebeuren en besloot in de barrage zorgvuldig om te gaan met het gaspedaal van zijn schimmel. Oldenziel was dan ook de eerste die ook in de beslissende ronde op tijd foutloos bleef, al was zijn tijd niet heel scherp.

Die taktiek betaalde zich uit. Pas met de laatste rit werd het nog spannend, toen ook Rianne Visscher, die knap met twee paarden de barrage haalde, met Fender PS (v. Carthino) een goede aanval deed. Ook zij bleef foutloos, maar ze was wel ruim drie seconden langzamer. Annelinde Hoving, die met HS Agri’s Coberlina Z de snelste barragerit realiseerde, werd met een springfout in de barrage derde.

Eerder op de middag was Job Oldenziel succesvol, zoals de laatste tijd wel vaker. Ook nu zette hij met It’s Me (v. Carambole) weer prima ritten neer en dat leverde een mooie overwinning op in het 1.35.

Job Oldenziel met It’s Me tijdens hun winnende rit in het 1.35 op CH Eext.
📸 Steven Stegen

Albert Zoer werd goede tweede met K-Dine (v. Grand Slam VDL). De ruiter uit Echten eindigde bovendien als vierde in de Grote Prijs met Halifax. Zoer koos op het laatste moment toch voor deelname in Eext en zal daar ongetwijfeld geen spijt van hebben gehad.

Uitslag Grote Prijs CH Eext 2022:

Ruiter

Paard

tijd

1.

Weite Oldenziel

Ofichem’s Finn
v. VDL Zirocco Blue

0-46.40

2.

Rianne Visscher

Fender PS
v. Carthino Z

0-49.83

3.

Annelinde Hoving

Coberlina Z
v. Casimo

4-44.31