Spannende dagen voor jonge springruiters in De Wolden

Share
  • 2 juni 2022 16:15

door: Fred Lubbers, 2 juni 2022 16:15

📌 VEENINGEN – Voor de jeugdige ruiters en amazones die woensdag in Veeningen zijn begonnen aan het internationale jeugdconcours, wordt het menens. Voor de jongste categorieën, de Children en Ponies, worden donderdag de eerste landenwedstrijden verreden.

De Children beginnen donderdagochtend als eerste aan hun zogenaamde Nations Cup wedstrijden. Vanuit maar liefst twintig verschillende landen, waaronder Mexico en Guatemala, zijn deelnemers naar Veeningen gekomen voor de landenwedstrijden. In totaal komen daarbij 550 paarden in de ring. De deelnemers zelf variëren in leeftijd van 12 tot en met 22 jaar.

Nederland is in alle jeugdcategorieën vertegenwoordigd met niet alleen de nationale selecties, ook diverse andere jeugdruiters en -amazones zijn de komende dagen actief in de ring. Woensdag waren al enkele vaderlandse deelnemers succesvol door bij de beste drie in hun rubriek te eindigen.

Bondscoach Edwin Hoogenraat bekijkt één van zijn pupillen.
📸 Spring Tour De Wolden | Hans Khoe

Nikita Cheung, Young Rider uit de selectie van bondscoach Vincent Voorn, won woensdagmiddag met Noberlina van de Laarseheide Z (v. Nabab De Reve \ Chin Chin) de BEMER Young Riders Tour, een rubriek over pittige hindernissen van 1.45 m. Junior Finn Boerekamp uit Someren behaalde de derde plaats in de Van Triest Veenvoeder Prijs.

Bondscoaches positief

De twee Nederlandse bondscoaches die de jeugd onder hun hoede hebben, Vincent Voorn en Edwin Hoogenraat, zijn positief over hun selecties. Hoogenraat ziet zeker kansen, maar denk wel dat zijn equipes het pittig krijgen. ,,Zoals de zaken er nu voorstaan denk ik dat wij het bij de pony’s moeilijk zullen krijgen met de deelnemers uit Ierland, Engeland en Frankrijk. Dat zijn momenteel de sterkte landen bij de ponyruiters. Maar de vierde plek moet zeker binnen de mogelijkheden liggen voor ons. Bij de Junioren en Children komen daar ook nog eens Duitsland en Zweden bij, maar kansloos zijn we zeker niet.”

Voor Vincent Voorn liggen de zaken iets anders. In het A-kader heeft hij alleen Mans Thijssen uit Sevenum en in het B-kader is de keus iets ruimer. ,,De spoeling is dun, momenteel heb ik de beschikking over vijf jongeren in het Young Riders team. Op zich mooi, want je kunt ze veel persoonlijke aandacht geven, maar als team ben je kwetsbaar. Je hoeft maar een beetje tegenslag met een ruiter, amazone of paard te hebben en je kunt direct als een stuk minder succesvol zijn”, laat Vincent Voorn weten.