archief
contact
+31 6 53239630

Spannende dagen voor jonge spring­rui­ters in De Wolden

ūüďĆ VEENINGEN ‚ÄĒ Op het ter¬≠rein van CH De Wolden zijn woens¬≠dag de wed¬≠strij¬≠den voor de jeugd begon¬≠nen. Nederland is daar¬≠bij goed vertegenwoordigd. 

ūüďĆ VEENINGEN ‚ÄĒ Voor de jeug¬≠dige rui¬≠ters en ama¬≠zo¬≠nes die woens¬≠dag in Veeningen zijn begon¬≠nen aan het inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠nale jeugd¬≠con¬≠cours, wordt het menens. Voor de jong¬≠ste cate¬≠go¬≠rie√ęn, de Children en Ponies, wor¬≠den don¬≠der¬≠dag de eer¬≠ste lan¬≠den¬≠wed¬≠strij¬≠den verreden.

De Children begin¬≠nen don¬≠der¬≠dag¬≠och¬≠tend als eer¬≠ste aan hun zoge¬≠naamde Nations Cup wed¬≠strij¬≠den. Vanuit maar liefst twin¬≠tig ver¬≠schil¬≠lende lan¬≠den, waar¬≠on¬≠der Mexico en Guatemala, zijn deel¬≠ne¬≠mers naar Veeningen geko¬≠men voor de lan¬≠den¬≠wed¬≠strij¬≠den. In totaal komen daar¬≠bij 550 paar¬≠den in de ring. De deel¬≠ne¬≠mers zelf vari¬≠√ę¬≠ren in leef¬≠tijd van 12 tot en met 22 jaar.

Nederland is in alle jeugd¬≠ca¬≠te¬≠go¬≠rie√ęn ver¬≠te¬≠gen¬≠woor¬≠digd met niet alleen de nati¬≠o¬≠nale selec¬≠ties, ook diverse andere jeug¬≠d¬≠rui¬≠ters en ‚ÄĎama¬≠zo¬≠nes zijn de komende dagen actief in de ring. Woensdag waren al enkele vader¬≠landse deel¬≠ne¬≠mers suc¬≠ces¬≠vol door bij de beste drie in hun rubriek te eindigen.

Bondscoach Edwin Hoogenraat bekijkt één van zijn pupillen.
ūüďł Spring Tour De Wolden | Hans Khoe

Nikita Cheung, Young Rider uit de selec­tie van bonds­coach Vincent Voorn, won woens­dag­mid­dag met Noberlina van de Laarseheide Z (v. Nabab De Reve \ Chin Chin) de BEMER Young Riders Tour, een rubriek over pit­tige hin­der­nis­sen van 1.45 m. Junior Finn Boerekamp uit Someren behaalde de derde plaats in de Van Triest Veenvoeder Prijs.

Bondscoaches posi­tief

De twee Nederlandse bonds¬≠coa¬≠ches die de jeugd onder hun hoede heb¬≠ben, Vincent Voorn en Edwin Hoogenraat, zijn posi¬≠tief over hun selec¬≠ties. Hoogenraat ziet zeker kan¬≠sen, maar denk wel dat zijn equi¬≠pes het pit¬≠tig krij¬≠gen. ‚ÄěZoals de zaken er nu voor¬≠staan denk ik dat wij het bij de pony‚Äôs moei¬≠lijk zul¬≠len krij¬≠gen met de deel¬≠ne¬≠mers uit Ierland, Engeland en Frankrijk. Dat zijn momen¬≠teel de sterkte lan¬≠den bij de pony¬≠rui¬≠ters. Maar de vierde plek moet zeker bin¬≠nen de moge¬≠lijk¬≠he¬≠den lig¬≠gen voor ons. Bij de Junioren en Children komen daar ook nog eens Duitsland en Zweden bij, maar kans¬≠loos zijn we zeker niet.‚ÄĚ

Voor Vincent Voorn lig¬≠gen de zaken iets anders. In het A‚ÄĎkader heeft hij alleen Mans Thijssen uit Sevenum en in het B‚ÄĎkader is de keus iets rui¬≠mer. ‚ÄěDe spoe¬≠ling is dun, momen¬≠teel heb ik de beschik¬≠king over vijf jon¬≠ge¬≠ren in het Young Riders team. Op zich mooi, want je kunt ze veel per¬≠soon¬≠lijke aan¬≠dacht geven, maar als team ben je kwets¬≠baar. Je hoeft maar een beetje tegen¬≠slag met een rui¬≠ter, ama¬≠zone of paard te heb¬≠ben en je kunt direct als een stuk min¬≠der suc¬≠ces¬≠vol zijn‚ÄĚ, laat Vincent Voorn weten.


gerelateerde berichten
Total
12
Share