Julia van Schaik Drents kampioen Z1 met Nova

Julia van Schaik Drents kampioen Z1 met Nova

24 juli 2021 14:35 0

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

De strijd om de Drentse titel in de Z1-dressuur is beslist. Julia van Schaik eiste met minimale voorsprong de titel op met de aansprekende Nova. Marjan Hooge eindigde als tweede met Kadans Sw.

Het Z1 kende een uitstekende kopgroep. Vrijdag was al duidelijk dat Hooge en Van Schaik tot de favorieten gerekend moesten worden. Hooge won toen de proef, maar zaterdag in de finale begon iedereen weer met een schone lei.

Julia van Schaik is met Nova Drents kampioen in het Z1.
📸 Steven Stegen

Ook in de finale ontliepen de twee amazones elkaar nauwelijks iets. ,,Ik had vrijdag een paar foutjes, het liep vandaag beter”, blikte Julia van Schaik terug. De jury bij M waardeerde haar proef het hoogst. De collega’s bij C en M zetten beiden Marjan Hooge aan kop.

Julia van Schaik bekijkt de uitslag en geniet van haar Drentse titel.

Van Schaik kwam uit op een gemiddelde van 67,059%, tegen een score van 67,010% voor Hooge. Plaats drie was voor Marell Hilberts, die zich daardoor met Tornado ook voor de Hippiade plaatste.

MarjanHooge Kadans
Marjan Hooge en Kadans SW na afloop van hun proef in het Z1.
📸 Steven Stegen

Hooge was meer dan tevreden met haar tweede plaats met de getalenteerde vos. ,,Vrijdag liep het net even beter dan vandaag, maar ik heb fijn kunnen rijden. Drie maanden geleden kon ik hier alleen maar van dromen. Ik heb best wat te stellen gehad met Kadans, maar we hebben nu echt de opgaande lijn te pakken.”

felicitaties voor Rachelle Buining

Drents kampioenschap dressuur 2021

Foto's van het Drents kampioenschap dressuur op 23 en 24 juli 2021 in Exloo.

Deel dit bericht