archief
contact
+31 6 53239630

Julia van Schaik Drents kam¬≠pi¬≠oen Z1 met Nova

ūüďĆ EXLOO ‚ÄĒ Julia van Schaik is Drents kam¬≠pi¬≠oen dres¬≠suur in het Z1 gewor¬≠den. In de zeer span¬≠nende finale klopte ze met Nova Marjan Hooge. 

ūüďĆ Exloo
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

De strijd om de Drentse titel in de Z1-dres­suur is beslist. Julia van Schaik eiste met mini­male voor­sprong de titel op met de aan­spre­kende Nova. Marjan Hooge ein­digde als tweede met Kadans Sw.

Het Z1 kende een uit­ste­kende kop­groep. Vrijdag was al dui­de­lijk dat Hooge en Van Schaik tot de favo­rie­ten gere­kend moesten wor­den. Hooge won toen de proef, maar zater­dag in de finale begon ieder­een weer met een schone lei.

Julia van Schaik is met Nova Drents kam­pi­oen in het Z1.
ūüďł Steven Stegen

Ook in de finale ont¬≠lie¬≠pen de twee ama¬≠zo¬≠nes elkaar nau¬≠we¬≠lijks iets. ‚ÄěIk had vrij¬≠dag een paar fout¬≠jes, het liep van¬≠daag beter‚ÄĚ, blikte Julia van Schaik terug. De jury bij M waar¬≠deerde haar proef het hoogst. De collega‚Äôs bij C en M zet¬≠ten bei¬≠den Marjan Hooge aan kop.

Julia van Schaik bekijkt de uit­slag en geniet van haar Drentse titel.

Van Schaik kwam uit op een gemid­delde van 67,059%, tegen een score van 67,010% voor Hooge. Plaats drie was voor Marell Hilberts, die zich daar­door met Tornado ook voor de Hippiade plaatste.

MarjanHooge Kadans
Marjan Hooge en Kadans SW na afloop van hun proef in het Z1.
ūüďł Steven Stegen

Hooge was meer dan tevre¬≠den met haar tweede plaats met de geta¬≠len¬≠teerde vos. ‚ÄěVrijdag liep het net even beter dan van¬≠daag, maar ik heb fijn kun¬≠nen rij¬≠den. Drie maan¬≠den gele¬≠den kon ik hier alleen maar van dro¬≠men. Ik heb best wat te stel¬≠len gehad met Kadans, maar we heb¬≠ben nu echt de opgaande lijn te pakken.‚ÄĚ

[wppa type=‚Äúcover‚ÄĚ album=‚Äú59‚ÄĚ size=‚Äúauto‚ÄĚ]
gerelateerde berichten
Total
4
Share