Indoor Friesland biedt blik in de keuken van goede k├╝r

  • 6 oktober 2022 15:53
door: redactie, 6 oktober 2022 15:53

📌 LEEUWARDEN – De Titanic en de k├╝r op muziek hebben meer met elkaar te maken dan je vooraf zou denken. Dat wordt zater┬şdag┬şavond 15 oktober wel duide┬şlijk bij Indoor Fries┬şland. Marten Luiten en Joyce Heuitink ver┬şzorgen dan een clinic.

In die clinic draait het om het samen┬şspel van klanken, perfor┬şmance, emotie en optische illusie.

Met medewerking van Joyce Heuitink en de ambas┬şsadeur van Indoor Friesland, Marten Luiten, neemt k├╝r┬şprodu┬şcent Jacquelien Vriese van Sympho┬şneon Sound Design het publiek aan de hand van mooie voor┬şbeelden mee door het proces dat ruiter en k├╝r┬şproducent doorlopen voordat het eind┬şproduct klaar is om het publiek kippen┬şvel te bezorgen.

Optische illusie

Waarom versterkt bepaalde muziek de uitgestrekte draf wel en waarom doet andere muziek dat juist helemaal niet? Wat kun je met optische illusie en hoe belangrijk is het emotie op te roepen met je k├╝r? En wat heeft de film The Titanic te maken met een k├╝r op muziek? Je krijgt het antwoord op zaterdag┬şavond 15 oktober voorafgaand aan de CDI3* Grand Prix K├╝r op Muziek.

Al op vrijdagavond 14 oktober zijn dansende paarden te zien in het WTC Expo in Leeuwarden. Dan staat de finale van de KNHS-Roelof┬şsen Horse Trucks Dressuur Compe┬ştitie als sportief hoogte┬şpunt op het pro┬şgramma. Omringd door mooie shows strijden de beste ruiters en ama┬şzones om de winst in de finales van de U25, Lichte Tour en Zware Tour.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Indoor Friesland