Indoor Friesland biedt blik in de keuken van goede kür

Share
  • 6 oktober 2022 15:53

door: redactie, 6 oktober 2022 15:53

📌 LEEUWARDEN – De Titanic en de kür op muziek hebben meer met elkaar te maken dan je vooraf zou denken. Dat wordt zater­dag­avond 15 oktober wel duide­lijk bij Indoor Fries­land. Marten Luiten en Joyce Heuitink ver­zorgen dan een clinic.

In die clinic draait het om het samen­spel van klanken, perfor­mance, emotie en optische illusie.

Met medewerking van Joyce Heuitink en de ambas­sadeur van Indoor Friesland, Marten Luiten, neemt kür­produ­cent Jacquelien Vriese van Sympho­neon Sound Design het publiek aan de hand van mooie voor­beelden mee door het proces dat ruiter en kür­producent doorlopen voordat het eind­product klaar is om het publiek kippen­vel te bezorgen.

Optische illusie

Waarom versterkt bepaalde muziek de uitgestrekte draf wel en waarom doet andere muziek dat juist helemaal niet? Wat kun je met optische illusie en hoe belangrijk is het emotie op te roepen met je kür? En wat heeft de film The Titanic te maken met een kür op muziek? Je krijgt het antwoord op zaterdag­avond 15 oktober voorafgaand aan de CDI3* Grand Prix Kür op Muziek.

Al op vrijdagavond 14 oktober zijn dansende paarden te zien in het WTC Expo in Leeuwarden. Dan staat de finale van de KNHS-Roelof­sen Horse Trucks Dressuur Compe­titie als sportief hoogte­punt op het pro­gramma. Omringd door mooie shows strijden de beste ruiters en ama­zones om de winst in de finales van de U25, Lichte Tour en Zware Tour.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Indoor Friesland