Military Boekelo laatste optreden voor Harry Belafonte

Share
  • 5 oktober 2022 20:09

door: redactie, 5 oktober 2022 20:09

📌 BOEKELO – Alle 75 paarden, die woens­dag werden gepre­sen­teerd tijdens de vete­rinaire inspectie voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede werden goed­gekeurd om donder­dag of vrij­dag van start te gaan voor de dressuur.

Voor vijf deelnemers was dit nog even onzeker, omdat ze zich nog eerst moesten melden in de holding box. De Zweedse Sofia Sjoborg met Targa D, de Engelse Virginia Howe met CHF Archie, de Nieuw-Zee­landse Amanda Pottinger met Good Timing, de Ita­liaanse Daniele Bizzarro met Stormhill Riot en de Belg Maarten Boon met Gravin van Cantos ont­vingen na een tweede op­treden alsnog het fiat van de keurings­commissie onder leiding van vete­rinair Jan Kraai.

Wereldkampioene Yasmin Ingham met haar bruine merrie Rehy DJ.
📸 Military Boekelo | Ashley Claus

Thierry van Reine is donderdag om 10.00 uur de eerste ruiter in het sterke inter­nationale veld, die voor de dressuur in actie komt. Voor zijn negen­tien­jarige bruine ruin ASCI Harry Belafonte (v. Heraldik XX x Zamiro) wordt ‘Boekelo’ de laatste uit zijn carrière.

Welverdiend pensioen

De ruin gaat in Boekelo voor de tweede maal van start onder het zadel bij Thierry van Reine na daarvoor al twee­maal onder Alice Naber Lozeman te hebben deel­genomen. Van Reine: ,,Harry is net als vorig jaar nog topfit. Toch hebben we besloten om hem na Boekelo, nadat hij in dertien jaar in totaal aan 69 wedstrijden heeft meegedaan, van zijn wel­verdiende pensioen te laten genieten.”

Onder Alice Naber nam Harry Belafonte deel aan het WK 2018 in Tryon en aan het EK 2017 in het Poolse Strzegom. Vorig jaar eindigde Thierry van Reine als derde in de strijd om het Neder­lands kampioen­schap in Boekelo. ,,Ik hoop dat ik dit fantastische eventingpaard afscheid van de sport kan laten nemen met een nog iets betere klassering in het NK”, aldus van Reine. “En daar heb ik alle vertrouwen in.”

Nederlandse equipe

Thierry van Reine maakt met zijn afscheid nemende topper deel uit van de Nederlandse equipe. De andere drie zijn om 11.25 uur Sanne de Jong met de achtjarige bruine merrie Jersey MBF NOP (v. Fibonacci x Wietvot), om 14.00 uur Janneke Boonzaaijer met de twaalfjarige schimmelruin Bouncer (v. Killinick Bouncer x Gothland XX) en om 15.25 uur regerend nationaal kampioen Tim Lips met de vijftienjarige ruin Wicro Quibus (v. Quasimodo Z x Rupie Star).

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Ashley Claus