Military Boekelo: verwon­dingen Roxana Graman lijken mee te vallen

  • 9 oktober 2022 15:36

door: redactie, 9 oktober 2022 15:36

📌 BOEKELO – De verwon­dingen die amazone Roxana Gra­man bij haar val bij de Military Boekelo op­liep lijken mee te vallen. Dat zegt de groom van de ama­zone uit het Over­ijsselse Schuine­sloot.

De 36-jarige Graham kwam met haar schimmel Forever lelijk ten val op de laatste hinder­nis, terwijl de debu­tante in Boekelo juist daarvoor een sublieme cross reed.

Het incident vlak voor de finish. Graman kwam bij de val onder haar paard terecht. De amazone is per ambu­lance naar het zieken­huis gebracht voor nader onder­zoek. Haar paard Forever bleef ongedeerd.

Roxana Graman en Forever tijdens de cross, die uitstekend verliep tot de val op de laatste hindernis.
📸 Eventphoto4you | Pieter Sorber

,,Ik stond toevallig bij die hinder­nis en zag het voor mijn ogen ge­beuren’’, zegt Serita Vossen, de assi­stente van de ama­zone. ,,De linker knie van het paard bleef haken en ze vlogen gewoon over de kop. Roxana kreeg het volle gewicht van Forever, circa 600 kilo, op haar. En het duurde zeker vijf seconden voordat hij weer over­eind kon komen,’’ vertelt Vossen tegen De Stentor.

Graman bleef een tijdje liggen, maar uit het eerste onder­zoek in het zieken­huis bleek dat ze geen ernstige kwetsuren heeft opge­lopen. Vossen: ,,De eerste berichten zijn positief: ze lijkt geen breu­ken of interne bloe­dingen te hebben. Voor de rest moeten we het maar even afwachten.’’

Voordat Graman startte, strandden ook de Belgische amazone Tine Magnus en de Italiaan Giovanni Ugolotti met hun paard bij de laatste hindernis. Toen na Graman ook nog een vierde combinatie ten val kwam, werd de hindernis uit de wedstrijd gehaald.

📝 Stegen.net
📸 Pieter Sorber