Tim Price wint span­nende ont­kno­ping Military Boe­kelo

Share
  • 9 oktober 2022 19:09

door: redactie, 9 oktober 2022 19:09

📌 BOEKELO – Na een thriller­achtige ontkno­ping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitch­cock, ging de zege in de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede zon­dag naar Tim Price met Happy Boy. Een verschil van slechts een seconde besliste uit­einde­lijk over de posities één en twee.

Want behalve Price ein­digde ook de Brit Tom McEwen op JL Dublin met een score van 25,6 straf­punt. Uiteinde­lijk was de uitslag in het voor­deel van de aan­voerder van de wereld­rang­lijst, omdat hij in de cross­country van zater­dag de ideale tijd op drie seconde na bena­derde en McEwen er vier seconden van ver­wijderd bleef.

Tim Price en Happy Boy tijdens de cross van Military Boekelo.
📸 Eventphoto4you | Pieter Sorber

Voor beiden zou een triomf ook nog eens niet zijn weg­gelegd als Laura Collett als aan­voerder van het klasse­ment in de slotrit met Dacapo geen springfout had gemaakt. De Engelse, die in 2019 de overwinning in Boekelo opeiste, moest nu genoegen nemen met plek drie op 0,3 straf­punt achter­stand van Tim Price.

Totale allrounder

Vijf jaar geleden was hij de sterkste met de door Jan Greve, bestuurslid van de organisatie, gefokte Cekatinka. Vooraf zou Tim Price getekend hebben voor een plekje bij de beste vijf. ,,Zeker gezien het deelnemers­veld, dat heel sterk was. Hier ben ik natuurlijk enorm blij mee. Ik heb dit paard sinds zijn vierde en ben al zes jaar bezig hem naar dit niveau op te leiden. Hij is een totale allrounder en het is mijn werk de goede ele­menten bij elkaar te brengen. Voor de dressuur hoopte ik mijn persoonlijke top­score te verbeteren. Dat stond op ruim 27 straf­punten, nu eindigde ik in de 25. Dat was al super. Hij heeft geleerd te galop­peren in de cross en die ging ook geweldig, hij heeft technisch geen fouten gemaakt. En als je het dan van­daag zo mag afronden, is dat natuurlijk genieten.”

Wereldkampioene Yasmin Ingham uit Enge­land rukte op de slotdag met Rehy DJ nog op van de vijfde naar de vierde plaats. De Ame­rikaanse Elisabeth Halliday-Sharp schoof met Miks Master C van de achtste plek drie plekken op en maakte de top vijf vol.

Landenklassement

De landenwedstrijd werd afgetekend gewon­nen door Groot-Brittannië, voor Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Neder­land werd negende. In het eind­klassement van de strijd om de FEI Nations Cup eventing pakte Duitsland de zege en ein­dig­den Italië en titel­verdediger Zweden als tweede en derde.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Eventphoto4you | Pieter Sorber
📸 Loes Wielheesen (coverfoto)