Harrie Smolders vijfde in Wereld­beker Stuttgart

Share
  • 13 november 2022 18:18

door: KNHS, 13 november 2022 18:18

📌 STUTTGART – Harrie Smolders ein­digde zon­dag­middag op een hele mooie vijfde plaats in de FEI Longines Wereld­beker­wedstrijd in Stuttgart. Smolders reed Bingo du Parc, die een geweldige wedstrijd sprong.

Het was een top­wedstrijd voor de drie ruiters van TeamNL met Willem Greve (Markelo) als tiende en Jur Vrieling (Holwierde) op plaats dertien in de barrage.

Vrieling heeft trouwens al uitzicht op de finale volgend jaar april in Omaha. Na 5 van de 14 wed­strijden staat de Groninger op de derde plaats in de tussen­stand.

Harrie Smolders was de laatste van de dertien starters in de barrage. Met zijn fan­tastisch springende vos­ruin Bingo du Parc reed de nummer vier van de wereldranglijst de kortst mogelijke wendingen.

Maar Bingo du Parc is niet het snelste paard en hij verliest in de lucht met zijn enorme sprongen ook wat tijd. Daarom was de vijfde plaats voor Smolders een super prestatie in Stuttgart. Daar­mee verdiende hij zijn eerste punten (12) in dit wereld­beker­seizoen.

Waar Smolders een hele korte wending reed naar de blauwe muur, de derde hindernis in de barrage, was dit het obstakel waar Grandorado TN N.O.P. zijn enige fout van de wedstrijd maakte. Daarmee eindigde ruiter Willem Greve in zijn eerste vijf­sterren­wedstrijd na zijn blessure afge­lopen juli op de tiende plaats.

Muur struikelblok

De muur was ook het struikel­blok voor Jur Vrieling. Zijn wederom geweldig springende schimmel Long John Silver 3 schoot er in eerste instantie links langs en sprong hem bij het tweede keer aanrijden wel foutloos.

Maar het kostte ook extra tijd en daarmee kwam Vrieling op de dertiende plaats niet meer in aan­merking voor een deel van de prijzen­pot. Wel verdiende de routinier uit Holwierde 4 punten voor de wereld­beker. Daarmee komt zijn totaal op 30 punten en daarmee neemt Vrieling de derde plaats in in de tussen­stand.

De sensationele en super­snelle barragerit van Richard Vogel en de tienjarige hengst United Touch S leverde de Duitse combinatie de overwinning op. United Touch S werd tot dit voor­jaar gereden door Bart Bles en daarvoor door Willem Greve.

📝 KNHS | Stegen.net