Jacob Melissen verkozen tot paardensportman van het jaar 2022

Share
  • 11 maart 2023 18:44

door: redactie, 11 maart 2023 18:44

📌 DEN BOSCH – Bij The Dutch Masters wordt jaar­lijks de paarden­sport­man van het jaar verkozen. Over 2022 valt deze eer te beurt aan Jacob Melissen, de bekende hippische jour­nalist uit Pesse.

De huldiging vond vrijdag­avond plaats in de Brabant­hallen. De commissie koos dus voor Melissen, die zelf lid is van de jury. Jacob Melissen is een paarden­man in hart en nieren. Hij kreeg zijn liefde voor het paard én het vak van huis uit mee. Van nature een nieuws­gierig mens, com­bineerde hij zijn passie voor het paard met de kunst van het ver­tellen. Hij werd bekend door zijn vak­man­schap als foto­journalist; alsmede wegens zijn ency­clope­dische kennis en de vele hippische artike­len van zijn hand. Zijn archief is vermaard.

Hij is ook kritisch – in de goede zin van het woord, zo stelt de commissie. En heeft niet alleen zijn mening klaar, maar voegt ook de daad bij het woord. Zijn teleurstelling over de prestaties van het Neder­landse spring­team op het WK in 2000, leidde bijvoorbeeld indirect tot de oprichting van het Spring­paarden Fonds Nederland in 2006. Hij wist daarvoor de juiste mensen te vinden – want hij kent de paarden­wereld als geen ander- en is nog steeds een van de drijvende krachten achter het SFN.

Voormalig spring­bonds­coach Rob Ehrens vat zijn sentiment samen met een herinnering: ,,Ik vergeet nooit meer dat na een teleur­stellend optreden in de Landen­wedstrijd van Rotter­dam hij ’s avonds het hotel in kwam en mij en de ruiters aan tafel zag zitten. Hij kwam recht op ons af en zei dat het schande was dat wij zaten te eten na zo’n slecht optreden. Zo uitge­sproken is hij, maar ook heeft hij een heel klein hartje waar­door bij een overwinning de tranen van trots rijkelijk vloeien.”

📝 bronnen: The Dutch Masters | Stegen.net