Margot Arkema niet ‘vet teleurgesteld’ na laatste plaats bij Top Dressage Tolbert

Share
  • 14 april 2023 19:26

door: Steven Stegen, 14 april 2023 19:26

📌 TOLBERT – Margot Arkema had zich vrijdag verheugd op een mooi resultaat in de Grand Prix U25 bij Top Dressage Tolbert. Maar haar proef met Happy4Feet kreeg niet het gewenste resultaat voor de amazone uit Marum.

Arkema werd namelijk negende en dat was de laatste plaats in het klassement. Wel scoorde ze met een gemiddelde van 63,162% een ruime voldoende. Het podium in deze Grand Prix U25 was compleet Deens. Sara Aagaard Hyrm won de wedstrijd met Atterupgaards Cooper met een persoonlijk record van 70,128%.

Beelden uit de proef van Margot Arkema.

Margot Arkema komt met de 11-jarige merrie Happy4Feet (Zambuka x Havel) nu een jaar uit op dit niveau. Uiteraard had de amazone op deze voor haar thuiswedstrijd op een mooier resultaat gehoopt. ,,Het ging gisteren beter”, blikte ze in eerste instantie terug.

Na het uitstappen volgde meer berusting. ,,Het is echt niet zo dat ik vet teleurgesteld ben. Maar ik weet wel dat het beter kan. Een thuiswedstrijd rijden is aan de ene kant heel erg mooi, maar het kan ook een nadeel zijn. Als je in het buitenland bent dan zit je echt in een bubbel. Je bent de hele dag met die proef bezig. Hier ga je tussendoor naar huis, doe je allerlei andere dingen tussendoor en je hebt meer aanspraak. Misschien is de focus dan net iets minder.”