Jeugdruiters in de startblokken voor Spring Tour De Wolden

Share
  • 23 mei 2023 17:38

door: Steven Stegen, 23 mei 2023 17:38

📌 VEENINGEN – Voor de Nederlandse springruiters tot en met 21 jaar breken belangrijke tijden aan. De teams voor het EK zijn nog niet bekend. Bij d Spring Tour De Wolden staat daarom het nodige op het spel.

De Spring Tour begint op 31 mei en duurt tot en met 4 juni. Het is de voorlaatste selectie voordat de diverse jeugdteams bekend worden voor het EK. Dat Europese kampioenschap staat gepland in juli in het Italiaanse Gorla Minore.

De kersverse Nederlandse kampioene bij de Children is Nina Houtzager. De 14-jarige amazone was dinsdag aanwezig bij de persbijeenkomst in Veeningen. De amazone uit Rouveen komt graag aan de start bij de Spring Tour en mag misschien ook wel hopen op een plaats in de equipe.

Voorzitter Michel Broek van CH De Wolden.

Dat geldt ook voor Wesley de Boer, die bij de Junioren start. Hij heeft al deelgenomen aan het EK dat in 2019 in De Wolden werd verreden. De 17-jarige De Boer richt zich eerst op Veeningen. ,,Ik rijd hier graag, de accommodatie is uitstekend. Het waait ook vaak, waardoor het in de ring  niet te heet wordt. Ook de faciliteiten in en rond de stallen zijn top.”

Prijzengeld verhoogd

Na de Spring Tour is in juli het gebruikelijke CH De Wolden. ,,We hebben het prijzengeld nog iets verhoogd”, aldus voorzitter Michel Broek. ,,In de beide Grote Prijzen is er nu 10.000 euro beschikbaar voor de winnaar.”

De Wolden hoopt de komende jaren nog eens het NK voor springruiters te mogen organiseren. ,,Als het bid open wordt gesteld dan doen we mee, waarbij we ons verzekerd weten van de steun van de provincie Drenthe”, zo zei Broek.

Dat NK zou dan wel in juli moeten zijn, terwijl het evenement nu steeds in het begin van het seizoen wordt verreden, in april. Toch ziet de organisatie van CH De Wolden dat niet als een onneembare hindernis.

📝 bron: Stegen.net