Ierse Emily Turkington pakt overwinning op CSI Twente

Share
  • 11 juni 2023 19:49

door: redactie, 11 juni 2023 19:49

📌 GEESTEREN – Emily Turkington heeft de Grote Prijs van het CSI Twente gewonnen. De Ierse amazone rekende in de barrage met twaalf tegenstanders af. Beste Nederlander was Meike Zwartjens uit Raalte, die met Twister de la Pomme vierde werd.

CSI Twente beleefde op de graspiste in Geesteren een hete en spannende finale. Met dertien combinaties in de barrage was een mooie finale verzekerd.

Emily Turkington (29) trok in de barrage aan het langste eind. Met haar 9-jarige ruin Cornet (v. Cornet’s Prinz) klopte de leerlinge van Bertram Allen de Braziliaan Victor Mariano Luminatti met de KWPN’er Idette (v. Eldorado van de Zeshoek). Plaats drie was voor zijn landgenoot Bernardo Cardoso de Resende Alves met El Torreo de Muze.

‘Niets te verliezen’

Turkinton: ,,Vrijdag ging het ook al erg goed in de kwalificatie en daarom zijn we met hetzelfde plan gestart als toen. Cornet voelde goed aan den we hadden niets te verliezen. Maar dat het dit resultaat zou opleveren had ik nooit durven dromen. Ik ben heel gelukkig. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om het te zeggen als je wint, maar ik vond het hier sowieso mooie dagen. Het was de eerste keer dat ik hier was, maar ik kom zeker terug.”

Meike Zwartjens

Meike Zwartjens uit Raalte tekende als nummer vier verrassend voor de rol van beste Nederlandse deelnemer met haar geweldig springende zestienjarige voshengst Twister de la Pomme (v. Darco).

De pas 19-jarige amazone uit Raalte ervoer haar prestatie als haar beste ooit. ,,Ik ben echt heel blij. In het hele parcours en de barrage liep het zoals ik het tijdens het verkennen in mijn hoofd had. Van mezelf wist ik dat ik ondertussen wat meer ervaring heb en dat ik daarom misschien wel wat gemakkelijker zou kunnen rond komen. Een paar weken geleden heb ik bij een CSI3* in München ook op gras gereden en dat was een mooie voorbereiding voor Geesteren.”

Meike Zwartjens en Twister de la Pomme werden vierde in de Grote Prijs CSI Twente.
📸 Hippisch Twente

De snelste barragerit werd geleverd door Bas Moerings en de KWPN-hengst Ipsthar, maar zij maakten wel een fout en werden achtste. Op plaats negen eindigde Julian de Boer met Isis. Ook de winnaars van het CH Eext waren sneller dan Turkington, maar ook bij de rit van De Boer viel een balk.

Klik hier voor de uitslag Grote Prijs CSI Twente 2023