archief
contact
+31 6 53239630

Trea Mulder Drents kampioen ZZ-licht: ‘deze merrie laat me nooit zitten’

Exloo | STEGEN.NET Trea Mulder-Dolsma is zaterdag overtuigend Drents kampioen dressuur in de ZZ-licht geworden. Dolsma won zowel de gewone proef als de kür. Dat deed ze met de merrie Brinkhof’s EnVogue. Judith Pietersen domineerde in de klasse Z.
Drents kampioenschap Exloo 2017. Trea Mulder-Dolsma op weg naar de Drentse titel met Brinkhof's EnVogue.
Trea Mulder-Dolsma met Brinkhof’s EnVogue. (archief)

blokjeExloo | STEGEN.NET

Trea Mulder-Dolsma is zaterdag overtuigend Drents kampioen dressuur in de ZZ-licht geworden. Nadat ze vrijdag al de beste was in de selectie won Dolsma op de slotdag zowel de gewone proef als de kür. Dat deed ze met de merrie Brinkhof’s EnVogue.

Drents kampioenschap Exloo 2017. Trea Mulder-Dolsma op weg naar de Drentse titel met Brinkhof's EnVogue.
Trea Mulder-Dolsma op weg naar de Drentse titel met Brinkhof’s EnVogue.
FOTO: Steven Stegen

Dolsma straalde helemaal nadat ze haar proeven met Brinkhof’s EnVogue had gereden op de fijne zandbodem in Exloo. De duim ging omhoog. ,,Super Truus, zoals wij haar noemen, deed het geweldig. Wat een vooruitgang heeft ze geboekt. Echt, ze laat me nooit zitten. En dan te bedenken dat ze pas in oktober vorig jaar haar eerste wedstrijd liep.”

Trea Mulder nam in de verplichte proef gelijk al de leiding, met een optreden waarin steeds meer rust en afwerking komt. Mulder scoorde 71,07%. De concurrentie kwam bij het eerste onderdeel onder andere van Marjan Hooge met de zwarte Ego Tripper Texel.

Hooge had wel de pech dat de twee juryleden niet bepaald op één lijn zaten. De amazone uit Ees kreeg 250,5 en 227,5 punten, een gemiddelde van 68,29%. In de kür liep het minder goed, waardoor Hooge uiteindelijk vijfde werd.

Reservetitel Paulien Alberts
De reservetitel in de ZZ-licht ging naar Paulien Alberts, die met Enrico twee gedegen proeven neerzette en op constant hoog niveau reed. De derde plaats was voor Zoë Zwiggelaar, die met Fidarsi Rossi ZrZ een mooie vooruitgang heeft geboekt. De eerste drie van het klassement mogen naar de Hippiade. Met haar vierde plaats viel Rachelle Buining met Wondergirl net buiten de boot.

Judith Pietersen werd met Kasper kampioen in de Z2. foto: Celine Weerink
Judith Pietersen werd met Kasper kampioen in de Z2.
FOTO: Celine Weerink

In de klasse Z domineerde Judith Pietersen. In de Z2 won ze de titel met de aansprekende Fries Kasper. In de Z1 werd Pietsersen knap kampioen met Limited Edition. Titelverdediger Marissa Spoor werd bij haar eerste proef met Brinkhof’s Empire S zeker niet over gewaardeerd. In de kür kwam de waardering er wel, maar dat was niet genoeg om opnieuw de hoofdrol te kunnen vertolken.

Nathalie Hof werd kampioen in de M2. met Damn Special. De titel in de M1 was voor Mannon Torenbeek met Zenna. Astrid Reinders werd Drents kampioen in de L2 met I-Catcher.

Alle dressuurkampioenen van Drenthe op een rij. foto: Ingeborg Vermeer
Alle dressuurkampioenen van Drenthe op een rij.
FOTO: Ingeborg Vermeer

Pony’s
Bij de pony;s gooide Lisa Hamminga opnieuw hoge ogen. Ze werd met Jonker’s Anigo kampioen in de Z2 grote maat. In de Z1 was Isabeau Brouwer de beste met Diamond in de grote maat en werd Marcella Berends met Allstar gehuldigd als kampioen bij de kleine pony’s. Berends werd ook kampioen in de M1/M2 cat. C met Himmeren’s Goudtopaas en daarmee heeft ze al ongelooflijk veel titels binnengehaald. Marcella Berends is inmiddels ook overgestapt naar de paarden. In de M2 grote maat won Yvonne Tol met Lucky Boy.

Uitslag ZZ-licht Drents kampioenschap 2017

  Ruiter Paard Proef Kür gemiddeld
1. Trea Mulder
RV Dwingeloo
Brinkhof’s EnVogue
v. Apache
71,07% (1) 70,688% (1) 70,879%
2. Paulien Alberts
Milleniumruiters
Enrico
v. Van Gogh
66,64% (3) 68,063% (3) 67,351%
3. Zoë Zwiggelaar
Drentse Hooglanden
Fidarsi Rossi
v. Sergio Rossi
66,29% (4) 67,625% (4) 66,957%
4. Rachelle Buining
Kloosterruiters
Wondergirl
v. Farrington
63,57% (5) 68,813% (2) 66,191%
5. Marjan Hooge
RV Exloo
Ego Tripper Texel
v. Jazz
68,29% (2) 59,438% (5) 63,869%

Total
38
Shares
0 deel
0 deel
38 deel
0 Tweet
0 deel