Harry Streutker uit Coevorden uitgeschakeld op EK mennen Exloo

Share
  • 26 augustus 2023 18:49

door: Steven Stegen, 26 augustus 2023 18:49
Exloo
stegen.net

Harry Streutker is zaterdag bij de marathon op het EK mennen uitgeschakeld. De 54-jarige menner uit Coevorden kwam in twee hindernissen in de problemen, maar reed het traject wel uit.

Met het EK in de achtertuin was het natuurlijk een droom die uitkwam dat Streutker aan de start mocht komen. Hij begon met een verdienstelijke dressuurproef met zijn vierspan. Ook in de marathon startte de Drentse menner voortvarend, met goede tijden in de eerste hindernissen.

EK mennen Exloo Harry Streutker
Het moment in de waterbak waarop Harry Streutker een pilaar ramt.

Maar even later ging het fout en ramde één van de paarden door een hekwerk heen. Dat leverde flinke schade op aan de hindernis, waardoor de wedstrijd even stil kwam te liggen. Bij de waterhindernis liep het rechter voorpaard vervolgens nog tegen een pilaar aan, die wel meegaf en omrolde. Maar Streutker werd in de marathon door de jury geëlimineerd.

Beelden uit de marathon van Harry Streutker.

Na de dressuur en marathon staat Bram Chardon aan kop bij het EK vierspannen. Bij de dressuur pakte hij plaats twee, in de marathon werd Chardon zevende. Koos de Ronde staat voorlopig derde, achter de Duitser Michael Brauchle.

Paramenners

Bij de paramenners Grade I staat Josien de Boer uit Borger nu op de zesde plaats. Jacques Poppen uit Froombosch werd geëlimineerd, nadat hij in de waterbak een verkeerde lijn reed, maar hij voltooide de marathon wel. In Grade II heeft Ingmar Veneman uit 2e Exloërmond nog volop kans op een medaille, dankzij haar voorlopige derde plaats. Op zondag vallen de beslissingen in de vaardigheid.

Ingmar Veneman EK Mennen Exloo
Ingmar Veneman in de waterhindernis bij het WK paramennen in Exloo.

De marathon trok zaterdag een enorme massa aan toeschouwers naar het Hippisch Centrum Exloo, waar de verschillende hindernissen fraai en compact rondom het complex zijn opgebouwd.

In eerdere berichtgeving is gemeld dat Jacques Poppen zou zijn omgekiept, maar deze informatie bleek niet juist en is gecorrigeerd. Excuses.