Marriët Smit-Hoekstra op herhaling in Grote Prijs Jumping Tolbert

Share
  • 27 augustus 2023 19:19

door: Steven Stegen, 27 augustus 2023 19:19
Tolbert
stegen.net

Marriët Smit-Hoekstra ging zondag bij Jumping Tolbert op herhaling. Net als vorig jaar won de Friese amazone de afsluitende Grote Prijs met haar paard Duco Z. Het was een prachtige ontknoping.

In het begin van de wedstrijd leek het alsof parcoursbouwer Willem Schepers de opgave te licht had gebouwd. Want na de eerste 14 starts waren er zeven deelnemers foutloos gebleven. Maar daarna duurde het lang voor er weer een nulronde kon worden genoteerd.

Tien combinaties vochten uiteindelijk in de spannende barrage om de hoofdprijs van € 2.000,- en een voorraad hooi van € 5.00,-. Smit-Hoekstra startte als eerste in de beslissende ronde met Duco Z (v. Dakar) en haar tijd werd door niemand nog verbeterd. Vooral richting de laatste sprong zette Smit-Hoekstra alles op alles.

Jumping Tolbert Marriët Smit-Hoekstra
Marriët Smit-Hoekstra en Duco Z geconcenteerd tijdens hun winnende barragerit.

De winnares uit Mildam: ,,Duco Z was in de omloop al heel scherp en daarom ging ik er echt voor in de barrage. Ik wilde echt winnen! Duco werkte echt super mee, zeker richting de laatste hindernis, waarhij even naar het publiek keek.”

Chantal Regter Jumping Tolbert
Chantal Regter en de enorm springende Can Fly. Zij werden tweede in de Grote Prijs Jumping Tolbert.

De meest serieuze aanval kwam van Chantal Regter uit Assen, die met de huizenhoog springende, maar toch zeer snelle Can Fly toch nog ruim drie seconden langzamer was dan Smit-Hoekstra.

Marriët Smit-Hoekstra en Chantal Regter in de stromende regen tijdens de huldiging bij Jumping Tolbert.

Daan van Geel, met twee paarden geklasseerd voor de barrage, pakte knap de derde plaats met Kahlua-Carmen. Een knappe prestatie van deze nog onervaren 8-jarige merrie. De finale kon gelukkig droog verreden worden, maar bij de huldiging kwam de regen alsnog met bakken uit de lucht.

De finale van het 1.35 werd gewonnen door Bert-Jan Zuidema met Quanzhou Odeveld. Marriët Smit-Hoekstra deed ook hier goed mee met haar derde plaats op For Chacco TN. En daarvoor won de Friese amazone al het 1.30 klassiek met Wadro’s Lerina.

Lees ook: Marriët Smit-Hoekstra superieur bij Jumping Tolbert (met video)

Uitslag Grote Prijs Jumping Tolbert 2023

ruiterpaardstr pnt
1.Marriët Smit-Hoekstra Duco Z
v. Dakar
0-39.30
2.Chantal Regter Can Fly Z
v. Can Remember
0-42.55
3.Daan van Geel Kahlua-Carmen
v. F One USA
0-43.22
4.Annelinde Hoving Coberlina Z
v. Casimo
0-45.30
5.Suzanne Tepper Lhynara
v. Lyjanero
0-49.98