Marriët Smit-Hoekstra superieur bij Jumping Tolbert: ‘ik wilde winnen’

Share
  • 28 augustus 2023 10:21

door: Steven Stegen, 28 augustus 2023 10:21
Tolbert
stegen.net

Marriët Smit-Hoekstra won zondag opnieuw de Grote Prijs van Jumping Tolbert. De amazone uit Mildam is bezig met een ijzersterk seizoen. Ze heeft haar paarden in vorm en ze heeft de sterke wil om te winnen.

De manier waarop ze op de slotdag van Jumping Tolbert de overwinning pakte met ‘familiepaard’ Duco Z (v. Dakar) was ronduit indrukwekkend. Als eerste van de tien in de barrage zette ze een toprit neer, waar niemand ook maar bij in de buurt kwam.

Marriët Smit-Hoekstra over haar overwinning.

,,Ik moest het wel proberen, zeker nadat Duco in de eerste omloop al heel scherp aanvoelde. Ik wilde winnen! Maar je weet ook dat er in Tolbert altijd keihard gereden wordt, dus ik moest er vol voor gaan.”

Geweldig seizoen

Marriët Smit-Hoekstra is bezig aan een geweldig zomerseizoen. Met Florijn W won ze begin deze maand de Grote Prijs van CH Rijs. Op CH Eext werd ze met Duco Z derde in de Grote Prijs en won ze de finales 1.30 en 1.35. Bij Jumping Tolbert schreef ze niet alleen de finale op haar naam, maar won ze ook de finale 1.30 met Wadro’s Lerina en werd ze derde in de 1.35-finale met For Chacco TN.

Uitslag Grote Prijs Jumping Tolbert 2023

ruiterpaardstr pnt
1.Marriët Smit-Hoekstra Duco Z
v. Dakar
0-39.30
2.Chantal Regter Can Fly Z
v. Can Remember
0-42.55
3.Daan van Geel Kahlua-Carmen
v. F One USA
0-43.22
4.Annelinde Hoving Coberlina Z
v. Casimo
0-45.30
5.Suzanne Tepper Lhynara
v. Lyjanero
0-49.98