My Toto wereldkampioen bij de 6-jarigen onder Hans Peter Minderhoud

Share
  • 6 augustus 2023 19:35

door: redactie, 6 augustus 2023 19:35

ERMELO – Hans Peter Minderhoud pakte met My Toto (Glock’s Toto jr. x Voice) de titel bij de 6-jarigen op het WK voor jonge dressuurpaarden. In de stromende regen wist deze combinatie de jury het meest te imponeren.

Bij de start van het WK moest Minderhoud met My Toto nog genoegen nemen met de 17e plaats. Vervolgens won de combinatie de kleine finale, om daarna de kroon op het kampioenschap te zetten met de titel. De jury was vooral geïmponeerd door de prachtige galop van de zwarte ruin en daarvoor kwam ook een 9.5 op het scorebord.

My Toto
Hans Peter Minderhoud met My Toto tijdens het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo.
© FEI | Leanjo de Koster

Minderhoud: ,,De beste kwaliteit van My Toto is zijn instelling. Hij wil altijd lopen en het is echt een lekker paard om mee te rijden.” Plaats twee was voor Vitalos FRH (Vitalis x De Niro)met Leonie Richter.

Bij de 7-jarigen was de titel voor Danciero (v. Dancier) onder Anna Kasprzak. Plaats twee was voor Global Player OLD (v. Grand Galaxy Win) met Leonie Richter. Nederlands succes kwam op plaats drie dankzij Kirsten Brouwer en de lichtvoetige Lightning Star (v. Ferguson). De titel bij de 5-jarigen werd veroverd door Quinn G (Quaterhit x Fassbinder), gereden door Betina Jaeger.

In 2016 kwam het wereldkampioenschap voor het eerst na bijna 20 jaar in Duitsland, weer naar Nederland. Publiek van over de hele wereld reisde af naar Ermelo om te genieten van vier dagen dressuursport. Het enthousiasme bleef niet onopgemerkt bij de FEI waardoor het evenement in van 2017 t/m 2019 in Ermelo werd georganiseerd. In 2021 werd er in het Duitse Verden gestreden om de medailles. In 2022 kende het WK weer een bijzonder succesvolle editie in Ermelo en ook dit jaar én in 2024 is het WK voor jonge dressuurpaarden in Nederland.