Nederlandse dressuur­ruiters vijfde na eerste dag EK dressuur Riesen­beck

Share
  • 7 september 2023 11:49

door: redactie, 7 september 2023 11:49
Riesenbeck
stegen.net | KNHS

Na de eerste dag van het EK dressuur neemt de Nederlandse equipe de gedeelde vijfde plaats in. Marlies van Baalen en EK-debutante Devenda Dijkstra kwamen voor Oranje in actie. Groot-Brittanië gaat aan de leiding.

Marlies van Baalen zette voor Nederland het beste resultaat neer. Haar proef met Habibi DVB (v. Blue Hors Don Schufro) was goed voor een voorlopig (gedeelde) achtste plaats. Devenda Dijkstra deed het ook knap met Hero (v. Johnson TN) met de twaalfde stek. ,,Ik ben hier al heel blij mee”, is de eerste reactie van bondscoach Alex van Silfhout.

EK dressuur 2023 Davinda Dijkstra
Davinda Dijkstra is zichtbaar blij met haar proef met Hero. De EK-debutante reed een persoonlijk record.
© FEI | Leanjo de Koster

Voor de 27-jarige Dijkstra (Nuland) betekende de score van gemiddeld 71,211% een persoonlijk record. ,,Ze maakt het echt waar en dat is top. Marlies van Baalen was super aan het rijden. Die heeft top gereden en liet helemaal niets liggen. Ik ben heel blij met de rijderij van de amazones. Habibi DVB liep afgelopen winter pas zijn eerste Grand Prix en het belooft nog veel voor de toekomst”, aldus de bondscoach.

Marlies van Baalen was de laatste starter van de dag in de Grand Prix. Met haar imponerende ruin Habibi DVB reed de amazone uit Brakel een goede proef waar wat haperingen kwamen in de galopchangementen om de twee passen. Verder kon de twaalfjarige ruin zijn talenten voor de verruimingen ten toon spreiden en dat deed hij met overgave.

Met een percentage van 71,584% deelt Marlies de voorlopige achtste plaats met twee concurrenten. Dankzij het percentage van Van Baalen gaat TeamNL in de tussenstand van de landenwedstrijd naar plaats vijf, die gedeeld wordt met Frankrijk en Spanje.

Op donderdag rijden Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss (12.42 uur) en Emmelie Scholtens met Indian Rock (16.42 uur, laatste starter van de Grand Prix) voor TeamNL. Dan is ook het landenklassement bekend.