Alle paarden fit voor deelname aan Military Boekelo-Enschede

Share
  • 4 oktober 2023 19:48

door: redactie, 4 oktober 2023 19:48
Boekelo
stegen.net | persbericht

Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie van Military Boekelo-Enschede. In en rond het Teesinkbos starten ruiters en amazones uit veertien landen.

Voor het Nederlandse team in Boekelo wees bondscoach Andrew Heffernan vier amazones aan: Althea Bleekman met de twaalfjarige bruine hengst Granncord (v. Grannex), Merel Blom-Hulsman met de veertienjarige vosruin Vesuve d’ Aveyron (v. Jaguar Mail), regerend nationaal kampioene Janneke Boonzaaijer met de tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’m Special de Muze) en Sanne de Jong met de elfjarige bruine merrie Global Faerlie Flashy (v. Primitive Faerie Tale).

Military Boekelo
Het Nederlandse team voor Boekelo. Vanaf links Althea Bleekman, Sanne de Jong, bondscoach Andrew Heffernan, Merel Blom-Hulsman en Janneke Boonzaaijer.
© Ashley Claus

De Australiër Ryan Wood gaat donderdag om 9.00 uur als eerste van start voor de dressuur met Just Have Faith TN, met tussenpozen van zeven minuten gevolgd door de Fransman Jean Lou Bigot met Utrillo du Halage en de Engelse nummer één van de wereldranglijst en tevens Europees kampioene Rosalind Canter met MHS Seventeen. Althea Bleekman is met startnummer 9 de eerste Nederlandse die (om 9.56 uur) in actie komt.

Echte ambassadeurs

Op de eerste dag van de dressuur komen 57 combinaties in actie, onder wie alle deelnemers die deel uitmaken van het team van hun land. De overige 55 komen vrijdag in de ring op het hoofdterrein.

Tijdens de gebruikelijke briefing van de deelnemers wees voorzitter Robert Zandstra de ruiters nog eens nadrukkelijk op hun verantwoordelijkheid om zoals gewoonlijk het welzijn van hun paard voorop te stellen. ,,Realiseer je dat de spotlights volop op jullie gericht zijn en laat zien hoe mooi onze sport is. Jullie kunnen tonen echte ambassadeurs te zijn van onze sport en hoe prachtig die is.”

In zijn openingswoord prees Zandstra de eigenaren van de paarden. ,,Zij verdienen onze grote dank, omdat zij dit evenement en de sport voor de deelnemers mogelijk maken.”