Geert-Jan Raateland en Nicky Snijder winnaars KNHS Roelofsen Horse Trucks Competitie

Share
  • 21 oktober 2023 19:35

door: redactie, 21 oktober 2023 19:35
Leeuwarden
stegen.net | persbericht
foto’s: digishots

Hij kwam, zag en overwon. Geert-Jan Raateland moest er een hele reis voor maken, maar dat deed hij niet voor niets. Hij won bij Indoor Friesland met zijn merrie VMF Chardonnay (v. Westpoint) de laatste finale van de KNHS Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie.

Raateland ging als favoriet de finale in, maar natuurlijk moet het dan nog wel even gebeuren. Met zijn 16-jarige merrie behaalde hij een score van 74.617%.

Als tweede mocht Corinda Luttjeboer zich opstellen samen met haar zestienjarige hengst Cirano DC (v. United). Zij behaalden een score van 72.517%. De derde plaats was voor Nel Rensen die met haar vijftienjarige ruin Dodi (v. Zidane) de baan in reed. Voor hen bedroeg de score 66.525%.

Voor Geert-Jan Raateland waren vele fans waren aanwezig die hun felicitaties graag over wilden brengen.,,Ja, we zijn allemaal heel blij. Chardonnay is een merrie waar we met zijn allen veel plezier aan beleven. Ze had geen eigen kür en daarom hebben we er één geleend die voor mijn vorige Grand Prix-paard Don Bravour (v. Painted Black) gemaakt was. Ik kende de kür dus en nadat we een paar keer geoefend hadden, constateerde ik dat hij mooi paste. Het blijft ook een mooie kür en ik vond het leuk deze weer te gebruiken.”

Raateland ging de finale in als favoriet. Hoe ging hij daarmee om? Geert Jan: “Gewoon, positief instappen en op je paard vertrouwen. VMF Chardonnay was wel een beetje gevoelig op het geluid, maar het ging allemaal goed. Hoogtepunten waren de piaffe, passage en pirouettes. Eigenlijk alle onderdelen met verzameling kan ze goed.”

Lichte tour

Na de finale van de U25 mochten de Lichte Tourruiters de baan in. Na minstens drie selecties werden de beste zes combinaties uitgenodigd om hun kür te rijden in de schitterende piste van het WTC Expo in Leeuwarden. Iedereen deed zijn best, maar er kon er natuurlijk maar één de winnaar zijn. De gelukkige was Nicky Snijder. De ruiter uit Staphorst reed de negenjarige ruin Jackson Sth (v. Johnson) en samen behaalden ze een score van 72.917%.

Nicky Snijder Indoor Friesland
Nicky Snijder won met Jackson STH de finale KNHS Roelofsen Horse Trucks dressuur competitie lichte tour.
© Digishots

De tweede plaats was voor Margot Arkema met haar twaalfjarige ruin Gavaristo (v. Tango) en de derde prijs ging naar Chantal van Lanen met haar achtjarige ruin King Ve (v. Governor). De dames scoorden respectievelijk 72.042 en 71.375%.

Nicky: ,,Vorig jaar heb ik hier niet gereden, maar ik ben onder de indruk. Wat een mooi concours en wat goed opgezet! De selecties heb ik gereden omdat ze in mijn programma pasten en ze worden georganiseerd op mooie locaties, maar zeker ook met de gedachte om hier te mogen rijden.”

,,Vanaf het begin was Jackson Sth hier in Leeuwarden heel relaxt en daar was ik blij mee. Entourages als deze kent hij eigenlijk nog niet en zich dan zo gedragen, super. Hij is van de familie Nekeman en ik rijd hem al vanaf dat hij drie jaar is. We zijn in de klasse L2 begonnen. Daarna hebben we rustig alle klassen doorlopen, want ik vind het belangrijk dat jonge paarden hun proefjes lopen en ervaring opdoen zonder dat er teveel van hen verwacht wordt.”