Jeroen Dubbeldam gedroomde winnaar van geslaagd Indoor Friesland

Share
  • 29 oktober 2023 11:52

door: redactie, 29 oktober 2023 11:52
Leeuwarden
stegen.net | persbericht
foto’s: Digishots

Indoor Friesland 2023 kreeg zaterdagavond met Jeroen Dubbeldam de gedroomde winnaar. Nadat hij eerder al de eerste kwalificatie won was hij opnieuw de beste met Gisborne VDL.

Volop tevredenheid dus in het WTC Expo, waar Indoor Friesland opnieuw bewees helemaal terug te zijn. Dubbeldam was destijds de laatste winnaar van het ‘oude’ Indoor Friesland. Nu was de ruiter uit Weerselo 16 jaar later opnieuw de ster van het evenement.

Jeroen Dubbeldam Indoor Friesland
Jeroen Dubbeldam en Gisborne VDL tijdens Indoor Friesland 2023.
© Digishots

En mooier kon het niet: Dubbeldam is een Olympisch kampioen, hij is de ambassadeur van Indoor Friesland en ‘leenpaard’ Gisborne VDL stamt uit de stallen van de VDL Stud in het naburige Bears. Daar valt niets meer aan toe te voegen.

Toch kreeg Jeroen Dubbeldam de overwinning in de Grote Prijs zeker niet op een presenteerblaadje aangeboden. Negen combinaties haalden de barrage en hij mocht als laatste starter nog proberen om Gerben Morsink met Navarone Z van de koppositie te verdrijven.

Dubbeldam: ,,Het was een emotionele Grote Prijs. In het basisparcours had ik in het begin het geluk een beetje aan mijn zijde. Mijn paard had de kwalificatie die ik donderdag gereden heb nog wat in de benen, maar de tweede helft was hij er weer helemaal. In de barrage kon ik als laatste starter eerst een paar combinaties kijken en naar aanleiding daarvan heb ik mijn plan nog wat aangepast. Ik moet zeggen, ik moest er hard voor rijden, maar het lukte.”

,,Winnen is natuurlijk altijd leuk, maar om hier als ambassadeur van dit concours te staan is wel extra mooi. Ja, hier ben ik echt trots op. Het concours staat weer als een huis en daarvoor wil ik iedereen, van bestuur en organisatie tot de vrijwilligers een groot compliment geven.”

Achter Dubbeldam eindigde Morsink dus op de tweede plaats. Plaats drie was voor Dubbeldam’s partner, de Belgische Annelies Vorsselmans met Kurly vd Gorten. Ook Eric ten Cate presteerde weer sterk, hij werd vierde met Incredible.

Beste publiek

Winnaar Dubbeldam sprak na de huldiging het publiek nog toe: ,,Gisborne VDL is een fantastisch paard. Hij is van mijn Ierse pupil Daniel Coyle. Ik ben blij hem mag rijden en heb mogen voor jullie, het best publiek dat überhaupt bestaat. Ik ben geen Fries van geboorte, maar Friesland zit wel in mijn hart!”

Uitslag Grote Prijs Indoor Friesland 2023

ruiterpaardstr pnt
1.Jeroen Dubbeldam Gisborne VDL
v. Zirocco Blue VDL
0-35.98
2.Gerben Morsink Navarone Z Z
v. Nabab de Rêve
0-37.16
3.Annelies Vorsselmans Kurly vd Gorten
v. Thunder vd Zuuthoeve
0-37.64
4.Eric ten Cate Incredible
v. Clinton
0-38.56
5.Laura Baaring Kjaergaard First Lady
v. Whitaker
0-38.79

Gelegenheidsoverwinning

Dubbeldam won in Leeuwarden met Gisborne VDL van de Canadese Ariel Grange, die afgelopen jaren succesvol is uitgebracht door zijn Ierse pupil Daniel Coyle.

Coyle reed voor zijn land in meerdere landenwedstrijden afgelopen met Gisborne VDL en werd geselecteerd voor het EK in Milaan.

Dubbeldam: ,,Gisborne VDL was niet helemaal fit, dus Daniel kwam er niet aan de start. Het viel gelukkig mee. Daniel staat elfde op de wereldranglijst en heeft grote kans dat hij in december de top 10 final in Genève mag rijden. Omdat Daniel in Amerika woont en werkt hebben ze het paard bij mij gelaten. Ik train hem door, rijd hem in Maastricht en daarna neemt Daniel hem weer over. Dit was echt een gelegenheidsoverwinning. De kans is er echt dat Daniel volgend jaar met Gisborne VDL de Spelen in Parijs rijdt.”