Dressuur trekt veel bezoekers naar nieuwe locatie Indoor Groningen

Share
  • 30 december 2023 10:42

door: Steven Stegen, 30 december 2023 10:42
Groningen
stegen.net

De dressuurwedstrijden bij Indoor Groningen trokken veel publiek. De liefhebbers wisten de nieuwe locatie Martiniplaza in de Stad massaal te vinden. Tot opluchting van de organisatie.

,,Kijk eens, het zit helemaal vol!”. Voorzitter Aaldert de Vrieze van de organiserende Stichting Ruitersport Noord-Nederland glundert als hij naar de bomvolle tribune kijkt die in de dressuurhal is opgesteld. Een beetje opgelucht lijkt hij ook. De verhuizing van het evenement van Zuidbroek naar de Groninger binnenstad is toch een beetje een gok.

Logistiek is het in elk geval een grotere puzzel. De ruimte rondom Martiniplaza is beperkt. Paarden en bijbehorende spullen kunnen worden afgeleverd, maar daarna is het lang parkeren op de voormalige drafbaan, aan de andere kant van de Ring. Een wandeling van tien minuten, als je stevig doorloopt. 

Voor de profs, vaak gezegend met een step, fiets of scooter werkt het prima. ,,Als het hard regent, zoals zo vaak de laatste dagen, dan is het wel even vervelend”, vertelt een moeder die haar dochter heeft vergezeld om deel te nemen aan de dressuur.

De stallen in Martiniplaza zijn ruim opgezet en bevinden zich achter de korte kant van de dressuurbaan. Het is er rustig. 

Het enige gemopper is ‘s avonds bij de kür te horen. Bezoekers die wat later binnen zijn gekomen kunnen geen plekje meer vinden op de tribune. Een verdieping hoger is er nog wel ruimte, maar daar moet je staan of op een olievat gaan zitten. 

Meer ruimte voor tribunes is er niet in deze tweede hal. Het springen is trouwens in de naastgelegen grotere hal. Die heeft echter niet de benodigde afmetingen voor de dressuur. Vandaar de knip. 

Over capaciteit hoeft in de grote hal geen zorg te bestaan. De grotere uitdaging lijkt hier voor de parcoursbouwer te liggen, die zijn ontwerpen zal moeten aanpassen aan de ietwat vierkante piste, die daarmee wel een heel knus gevoel geeft. Al met al vatten veel bezoekers de eerste indruk van Indoor Groningen in Martiniplaza als volgt samen: ,,Het is even wennen.”

Wat is jouw indruk van het nieuwe Indoor Groningen? Je kunt hier onder reageren.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws