Willem Greve en Jur Vrieling op podium bij Jumping Amsterdam

Share
  • 28 januari 2024 19:00

door: redactie, 28 januari 2024 19:00
Amsterdam
stegen.net | KNHS

Willem Greve en Jur Vrieling kwamen in de wereld­beker bij Jumping Amsterdam sterk voor de dag, met respec­tievelijk een tweede en derde plaats. Greve reed subliem, maar werd toch nog gepas­seerd door de Ierse springruiter Daniel Coyle.

De bijna 6000 toeschouwers hielden lang rekening met een Nederlandse winnaar, maar in de voorlaatste rit was Coyle met Legacy foutloos en in 35,45 bijna 3 seconden sneller dan Willem Greve met Highway TN N.O.P..

Jur Vrieling pakte in 40,40 de derde plaats met zijn schimmel Griffin van de Heffinck. Vrieling reed als eerste in de barrage en had een kleine hick-up toen hij kort rechtsom draaide naar een steilsprong, maar de combinatie uit Holwierde hield de nul op het scorebord.

Marc Houtzager, met zijn overwinningen in 2018 en 2020, blijft de enige Nederlandse winnaar van deze eeuw in de RAI. De 53-jarige drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen haalde als derde Nederlander de barrage, maar in de strijd om de podiumplaatsen ging Houtzager met zijn merrie Sterrehof’s Dante door een hindernis heen, nadat hij iets te groot inkwam op de dubbelsprong.

Maikel van der Vleuten bleef met zijn tweede paard O’Bailey vh Brouwershof N.O.P. in de eerste ronde ook foutloos, maar de winnaar van olympisch brons in 2021 miste de strijd om de medailles doordat hij de tijdslimiet met een honderdste van een seconde had overschreden. De toeschouwers klapten aanvankelijk nog uitzinnig, totdat ze zich realiseerden wat zijn tijd van 73,01 betekende. Van der Vleuten werd toch nog achtste.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws