Emmelie Scholtens beslist na Indoor Brabant over deel­name finale wereld­beker

Share
  • 28 februari 2024 11:30

door: redactie, 28 februari 2024 11:30
Den Bosch
stegen.net | persbericht

Emmelie Scholtens is een super vorm met haar 11-jarige hengst Indian Rock. Bij The Dutch Masters | Indoor Brabant (7 t.m 10 maart) zijn daarom veel ogen op haar gericht.

Want onlangs won de 38-jarige amazone met Indian Rock de wereldbeker kür op muziek in Neumünster met 81.565%. Dat was een persoonlijk record van dit duo.

Emmelie Scholtens.

Scholtens versloeg daar de huidige leider in de tussenstand, de Zweed Patrik Kittel en staat nu, na de wereldbeker in Gothenburg op een gedeelde 10e plek in de tussenstand. Dat betekent, met nog één kwalificatie te gaan, een reële kans op een plek in de finale.

Afweging maken

Emmelie Scholtens had hier niet echt rekening mee gehouden. Haar blik was op de Olympische Spelen gericht. ,,Ik moet nu een afweging gaan maken. Ik twijfel nog want het is toch een hele gebeurtenis zo’n finale en ik wil na The Dutch Masters met de bondscoach en de eigenaren (Black Horses BV en Ad Valk) overleggen of het verstandig is om mijn planning om te gooien. Het moet niet teveel voor Indian Rock worden.”

Speciaal

De goedgekeurde KWPN hengst Indian Rock is in meerdere opzichten speciaal voor Emmelie. ,,Ik rijd hem al sinds hij drie jaar oud was en hij is een afstammeling van Apache die ik ook gereden heb. Ze lijken op elkaar.”

In 2019 startte ze Apache nog in de wereldbekerfinale in Gothenburg. ,,Indian Rock heeft daarnaast een geweldig karakter en heeft ontzettend veel talent. Hij kan soms wat onder de indruk zijn van zo’n grote hal en het publiek, maar hij vertrouwt mij blindelings en als ik zeg dat het goed is, is het voor hem ook goed. Hij is ontzettend lief en gedraagt zich absoluut niet als een hengst. Hij is makkelijk te rijden en doet alles voor me.”