Concours op Stoeterij Sterre­hof afsluiter van een tijd­perk

Share
  • 25 mei 2024 17:14

door: redactie, 25 mei 2024 17:14
Nunspeet
stegen.net | persbericht

Op zaterdag 1 juni wordt een concours georga­niseerd op de ter­reinen van Stoe­terij Sterre­hof. Daarmee wordt het einde van een tijd­perk gemar­keerd, want het com­plex staat te koop.

Zeventien jaar lang hebben Ivo en Ellen Campagne vanuit Stoeterij Sterrehof de springsport in Nederland ondersteund. Zoals eerder bekend gemaakt, is voor beiden de tijd gekomen om een stap terug te zetten en het bedrijf van de hand te doen, waarbij de samenwerking met Stal Houtzager-Kayser zal blijven bestaan.

Marc Houtzager mag blijven rekenen op steun van het echtpaar Campagne.

Om deze bijzondere periode af te sluiten, vindt er op zaterdag 1 juni een concours plaats op het terrein van Stoeterij Sterrehof aan de Vreeweg in Nunspeet, met aantrekkelijke rubrieken in de basissport. De toegang is vrij en iedereen is meer dan welkom!

Negen grote kampioenschappen

De organisatie van het concours kan als de afsluiter van een tijdperk worden gezien dat prachtige successen en veel bijzonder momenten heeft opgeleverd. Zo vertegenwoordigden paarden als Sterrehof’s Opium, Sterrehof’s Tamino, Sterrehof’s Calimero en Sterrehof’s Dante samen met Marc Houtzager ons land op negen grote kampioenschappen, waaronder drie Olympische Spelen. Dit leverde onder meer olympisch zilver met het team en meerdere top 10-plekken in het individuele klassement op. De ondersteuning van Sterrehof richtte zich daarnaast op concoursen als Jumping Amsterdam en Outdoor Gelderland en ook de breedtesport, als basis van onze vaderlandse topsport, werd al die tijd niet overgeslagen.

Stoeterij Sterrehof Trofee

Uit het laatste is alweer enige jaren terug de Stoeterij Sterrehof Trofee voortgevloeid. Deze competitie met negen kwalificatiewedstrijden wordt verreden op 1.10, 1.20 en 1.30m-niveau voor ruiters uit de basissport, die zich zo kunnen plaatsen voor de finales tijdens Outdoor Gelderland op 14 en 16 juni. De eerste voorronde is medio april verreden en de laatste zal plaatsvinden op de ‘thuiswedstrijd’ van Stoeterij Sterrehof.

Ivo Campagne blikt nog even terug als hij vooruitkijkt naar 1 juni: ,,Het doel van Stoeterij Sterrehof is altijd geweest om te gaan voor kwaliteit, duurzaamheid én dierwelzijn, en dat van goed veulen tot aan Olympisch sportpaard. Dergelijke waarden komen ook terug bij de Stoeterij Sterrehof Trofee, waar we talentvolle combinaties uit de breedtesport bij de topsport betrekken. De achterliggende gedachte is dat de basissport van het allergrootste belang is, want hier komen uiteindelijk toppers uit voort. We kijken daarom erg uit naar het concours en nodigen anderen uit om ook te komen genieten van de sport en een kijkje te nemen achter de coulissen van ons bedrijf.”